بررسی زیرساخت های ترویج انرژی های تجدیدپذیر در فضای فازی شهودی (مورد مطالعه: کشور ایران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی
  • کد COI اختصاصی: IMCONFERENCE04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا شجاعی

دانش آموخته مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

نگار جلیلیان

دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

سید محمود زنجیرچی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

چکیده

امروزه تغییر پارادایم گذر از سوخت های فسیلی به سمت منابع انرژی های پاک و تجدید پذیر، تمامی کشورها را به بهره برداری از این انرژی ها در راستای رسیدن به توسعه پایدار تحریک کرده است. با توجه به اهمیت تحقق توسعه پایدار در جوامع و بهکارگیری و گسترش منابع انرژی تجدید پذیر در جوامع از جمله ایران، در پژوهش حاضر تلاش شد تا با در نظر گرفتن موقعیت مناسب این کشور در استفاده از منابع تجدید پذیر، زیرساخت های ترویج بهره برداری از انرژیهای تجدیدپذیر در مسیر توسعه و تحقق درآمد پایدار برای کشور، شناسایی شده و در فضای فازی شهودی مورد بررسی قرار گیرند. پژوهش حاضر از منظر هدف، کنترل متغیرها و ابزار گردآوری داده ها به ترتیب کاربردی، توصیفی و میدانی بود. جامعه این پژوهش را کارشناسان مرتبط با انرژی های تجدید پذیر در ایران تشکیل دادند که با استفاده از روش گلوله برفی از بین آنها افرادی در قالب پنل هم اندیشی برای برای پاسخ به سوالات پرسشنامه و شرکت در جلسات مصاحبه انتخاب شدند. برای انجام پژوهش ابتدا از روش تحلیل محتوا برای استخراج زیرساخت های ترویج انرژی های تجدیدپذیر بهره گرفته شد و در گام بعد با رویکرد ویکور فازی شهودی به اولویت بندی هریک از آنها پرداخته شد. نتایج حاصل از تحلیل نشان داد که از میان زیرساخت های شناسایی شده، سرمایه گذاری بخش داخلی و خارجی، بانکها و نهادهای مالی دولتی، مسائل زیست محیطی، بازاریابی و فرآیند خرید رقابتی در انتقال فناوری و مقررات، سیاست ها و فرآیندها در اولویت های اول تا پنجم اهمیت قرار دارند.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدیدپذیر، کشور ایران، تحلیل محتوا، مجموعه های فازی شهودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.