طراحی فرایند تولید هیدروژن از زیست توده گلوکوز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: NESC03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا سلطانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، ایران

قاسم راه پیما

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، ایران

چکیده

در این تحقیق تولید هیدروژن از گلوکوز بوسیله تخمیر آن با استفاده از نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی شده است. از تخمیر گلوکوز در دمای 30 درجه سانتیگراد دی اکسید کربن و بیواتانول تولید می شود که با ریفورمینگ بیواتانول طی دو واکنش مطلوب و نامطلوب در دمای عملیاتی 700 درجه سانتیگراد، گاز سنتز تولید می گردد. جهت حذف منواکسید کربن، دو راکتور تبدیل گاز آب و اکسیداسیون جزیی بترتیب در دمای - 350 و 120 درجه سانتیگراد بکار می روند که در این دو راکتور تمام منواکسید کربن به دی اکسید کربن تبدیل می گردد. در ادامه دی اکسید کربن بوسیله فرایند شیمیایی با درصد جذب 99 از گاز سنتز جداسازی و هیدروژن با خلوص 99 درصد مولی تولید می گردد. براساس یافته های تحقیق، به ازای هر مول از گلوکوز (زیست توده) بترتیب 11/21 و 6/14 مول هیدروژن و دی اکسید کربن تولید می گردد که برای منبع تجدیدپذیر گلوکوز مقدار قابل توجهی است. در بخش های ریفورمینگ و تبدیل گاز آب از بازیافت حرارت بوسیله سیستم تولید بخار و بازیافت گرما میزان 306 کیلووات توان تولید میشود که باعث افزایش راندمان کلی سیستم است. همچنین مشخص گردید که جهت ریفورمینگ بیواتانول بهترین نسبت بخار به اتانول برابر با 3 می باشد و در نسبت های بالاتر تنها مصرف انرژی افزایش خواهد یافت و از طرفی در نسبت های کمتر میزان تبدیل واکنش های ریفورمینگ کاهش خواهند یافت.

کلیدواژه ها

گلوکوز، بیواتانول، گاز سنتز، تخمیر، دی اکسید کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.