طراحی الگوریتم تغییرات تکافل (بیمه اسلامی)،زمینه ای برای ارائه مدل های نوین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پیشرفت در مدیریت، کسب و کار تجارت اقتصاد و امور مالی
  • کد COI اختصاصی: BMBECONF02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مطلبی کربکندی

رئیس اداره بیمه و کارشناس ارشد معاونت مالی شرکت ایران خودرو

مجید داعی زاده

کارشناس ارشد ارزی معاونت مالی شرکت ایران خودرو

میرمهدی میرآقایی

کارشناس ارشد معاونت مالی شرکت ایران خودرو

چکیده

تمام پدیده های اطراف ما در حال تغییر می باشند . علوم اسلامی نیز برای بقای خود نیازمند به روز رسانی می باشد. تکافل به عنوان شاخه ای از علوم اسلامی از این قائده مستثنی نمی باشد. این تغییرات به علل متفاوتی اعمال می شوند. از جمله ضرورت های تغییر تکافل می توان به : 1- اقتضائات زمان 2- به روز رسانی علوم 3- رفع نقایص 4- طراحی جدید متناسب با سلیقه ها 5- قابلیت رقابت 6- برطرف سازی اصول بیمه رایج و ... اشاره کرد . اما بر فرض پذیرش ضرورت ایجاد تغییر، این تغییر به چه شیوه و اصولی انجام خواهد گرفت چه چهارچوب و الگوریتمی برای ایجاد تغییر ارائه می شود تا به کمک آن بتوان با توجه به ضروریات، تغییرات لازم را در ساختار تکافل ایجاد نماییم. فرآیندی که راهنمایی باشد برای هر بازاندیشی در ساختار تکافل به طوری که الگوهای جدید، در عین رفع مشکلات قبلی، حائز نوآوری باشند. این الگوریتم دربرگیرنده انواعی از تغییرات پیشنهادی است که می تواند منبعی برای پژوهش محققان باشد. برای نمونه در یک تغییر با بازنگری در ماهیت خروجی به جای جبران ضرر از رفع ریسک های ناشی از ضرر بهره گیری شد. این تغییر باعث ایجاد الگوهای جدید پرداخت مانند: قرض، مشارکت و ... به جای پرداخت بلاعوض شد . همچنین با گرفتن بازخورد از الگوهای جدید تکافل، به بیان مزیت های ایجاد شده پرداخته شد. مزیت هایی که ضمن رفع مشکلات بیمه غربی، حکایت از امکان برتری بیمه های اسلامی در سطحی جهان شمول را دارد.

کلیدواژه ها

تکافل، الگوریتم تغییرات، نمونه قرارداد تکافل، الگوهای جدید تکافل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.