بررسی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران پس از 11 سپتامبر با تاکید بر رویکرد نو محافظه کاران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HMCONF04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید محمدی

دکترای علوم سیاسی و روابط بین الملل

چکیده

با انتخاب جورج دبلیو بوش در انتخابات ریاست جمهوری 2000 آمریکا نومحافظه کاران بر سر کار آمدند. تئوری نو محافظه کاران ترکیبی از رویکرد رئالیستی شامل تاکید بر برخورد سخت افزاری، قدرت نظامی، منافع ملی، خودیاری و رویکرد لیبرالیستی شامل آزادی و دموکراسی است. سیاست خارجی بوش در طول تاریخ مبتنی بر مداخله و تغییر رژیم ها بوده است. در طول دوران جنگ سرد این رویکرد براساس مبارزه با کمونیسم بود ولی پس از فروپاشی شوروی و یک دهه سردرگمی در سیاست خارجی آمریکا، حادثه 11 سپتامبر و مبارزه با تروریسم به عنوان جایگزینی برای مبارزه با کمونیسم دوران جنگ سرد باعث روی آوردن بوش به تغییر رژیم های هدف در منطقه از جمله افغانستان و عراق گردید. ایران نیز با توجه به ستیز ایدئولوژیک و استراتژیک با آمریکا در خاورمیانه پس از 11 سپتامبر جزء محور شرارت وپس از حمله آمریکا به عراق و اشغال آن هدف بعدی آمریکا جهت تغییر رژیم قرار گرفت. پرونده هسته ای ایران به عنوان مهم ترین موضوع عاملی جهت اجرای سیاست تغییر رژیم ایران قرار گرفته است.و اکنون فشارهای بین المللی علیه ایران شدت یافته است. به نظر می رسد با انتخاب مجدد بوش به ریاست جمهوری آمریکا روند تغییر رژیم ایران ترکیبی از رویکرد سخت افزاری (تشدید فشارهای بین المللی) و نرم افزاری باشد. با انتخابات اخیر کنگره آمریکا و تغییر برخی از چهره های شاخص نومحافظه کاران در کابینه دولت بوش انتظار می رود در آینده سیاست تغییر رژیم بوش تعدیل یابد اما حذف نمی شود.ایران نیز با توجه به ستیز ایدئولوژیک و استراتژیک با آمریکا در خاورمیانه پس از 11 سپتامبر جزء محور شرارت وپس از حمله آمریکا به عراق و اشغال آن هدف بعدی آمریکا جهت تغییر رژیم قرار گرفت. پرونده هسته ای ایران به عنوان مهم ترین موضوع عاملی جهت اجرای سیاست تغییر رژیم ایران قرار گرفته است.و اکنون فشارهای بین المللی علیه ایران شدت یافته است.به نظر می رسد با انتخاب مجدد بوش به ریاست جمهوری آمریکا روند تغییر رژیم ایران ترکیبی از رویکرد سخت افزاری (تشدید فشارهای بین المللی) و نرم افزاری باشد.با انتخابات اخیر کنگره آمریکا و تغییر برخی از چهره های شاخص نومحافظه کاران در کابینه دولت بوش انتظار می رود در آینده سیاست تغییر رژیم بوش تعدیل یابد اما حذف نمی شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.