مروری بر تعمیرات و خرابی های تجهیزات پست های انتقال و فوق توزیع

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تحقیقات نوین درسیستم های قدرت هوشمند، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPS-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریم آبادی

شرکت فناوران انرژی طوس، ایران

محمدامبراهیم حاجی آبادی

استادیار، گروه برق، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری، ایران

عبادال کامیاب

دفتر فنی انتقال، معاونت بهره برداری شرکت برق منطقه ای خراسان، ایران

چکیده

با ایجاد بازارهای برق، شرکت های برق منطقه ای برای سود بیشتر و حفظ قدرت رقابت پذیری در جهت کاهش هزینه های جاری خود تلاش می کنند. در این راستا کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری که بخش قابل توجهی از هزینه های بهره برداری شبکه انتقال را تشکیل می دهد، اهمیت مضاعفی دارد. از طرف دیگر تجهیزات شبکه برق مانند ترانسفورماتور، خطوط انتقال و کلیدهای قدرت که در طول چند دهه گذشته مورد بهره برداری قرار گرفته اند به طور طبیعی با افزایش طول عمر دچار فرسودگی شده اند. در نتیجه درحال حاضر شرکت های برق منطقه ای با چالش بزرگی همچون تجهیزات فرسوده مواجه هستند که برای حفظ قابلیت اطمینان سیستم در حد قابل قبول و فرار از هزینه های سنگین مربوط به خاموشی، برنامه ریزی منسجمی برای تعمیرات در شبکه را تقاضا می کنند. همچنین در فضای رقابتی جدید شرکت های برق منطقه ای ترجیح می دهند به جای جایگزینی تجهیزات فرسوده با هزینه های بسیار بالا با انجام تعمیرات مناسب، بهره برداری از آنها را تا حد ممکن ادامه دهند. در این مقاله پژوهش های انجام شده در زمینه تعیین نرخ بهینه انجام تعمیرات پیشگیرانه، تعیین اولویت تجهیزات برای انجام تعمیرات پیشگیرانه و تعیین اهمیت تجهیزات شبکه مرور شده است. همچنین مطالعات آماری خرابی تجهیزات پست های برق منطقه ای خراسان به مدت 16 سال (1396-1380) انجام شده است. با بررسی خرابی تجهیزات پست های انتقال و فوق توزیع می توان برنامه ریزی جامع تری در انجام تعمیر و نگهداری تجهیزات پست ها پیشنهاد کرد. همچنین می توان نقاط حساس پست ها را شناسایی و با انجام تعمیر و نگهداری مناسب از خروج خودکار تجهیزات جلوگیری کرد. در انتها ارزیابی قابلیت اطمینان پست ها با کاربرد شبکه هوشمند و مدل های تعمیر و نگهداری پیشگیرانه با توجه به کمک معادلات تعادل مارکوف مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تعمیر ونگهداری، قابلیت اطمینان، پست انتقال و فوق توزیع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.