نقش ثبت الکترونیک در پیشگیری از جرایم موضوع ماده 100 قانون ثبت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات حقوق، دوره: 3، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_LEST-3-26_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2005
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک

چکیده

ثبت الکترونیکی مفهومی نسبتا نوظهور به شمار می اید، رشد روز افزون تجارت الکترونیکی و برخی مسایلهمچون همگامی با ضرورت های جدید دنیای تجارت چون سرعت، ارزانی و همسانی اسناد الکترونیکی باداده ها، وجود ثبت الکترونیک را تقویت کرده است. جلوگیری از ارتکاب جرایم و بستن دست مجرماندر جرایم ثبتی و جعل و کلاهبرداری نیازمند تدابیری جدید و کارامد می باشد چرا که پیشگیری از جرایمجعل که یکی از مهم ترین جرایم ضد امنیت و اسایش عمومی است و توسعه این جرایم باعث عدم اعتمادو تزلزل در روابط مالی و مالکیت اشخاص جامعه می شود و البته حقوق ثبت دارای تنوع و ابعاد گوناگونو گسترده ای است و در تمام شیون جامعه تاثیر می گذارد. دو سردفتربا توجه به موقعیتی که قانون گذار بهان ها اعطا کرده است می تواند تا حدود زیادی از این جرم ممانعت بعمل آورد، تدبیری که در سال های اخیربهموجب ثبت انی محقق شده است. در سال 1290 هجری شمسی قانونی تحت عنوان قانون ثبت اسناد در139 ماده به تصویب رسید. اما متعاقبا در سال 1302 نسخ شد. در ادامه در سال 1310 قانون ثبت اسناد واملاک در 142 ماده به تصویب رسید که با تغییراتی تا کنون قابل اجرا است تااینکه در سال 1391 باالکترونیکی شدن ثبت اسناد بستر و میزان ارتکاب به جرایم کاهش پیدا کرده و طبق عملکرد جدید و بهرهگیری از سیستم ثبت انی استفاده از اسکنرهای اثر انگشت و حذف دفاتر تجاری و ورود دفتر الکترونیک بهصحنه ی فعالیت های دفاتر اسناد رسمی تغییرات بنیادی و جدی در جهت کاهش جرایم ثبتی و نیز جرایمجعلی بوقوع پیوسته است. در عصر حاضر ثبت الکترونیک بکارگیری شیوه های نوین ارتباط برای تسهیلثبت اسناد و مدارک است، این فناوری علی الاصول برای ثبت تمام اسناد قابل استفاده می باشد، دامنهارتکاب جرم ثبتی که در حقوق و قوانین ثبتی برایش مجازات هایی پیش بینی شده است، با اتخاذ این تدبیرو نیل بسوی الکترونیکی شدن ثبت اسناد بصورت چشمگیری کاهش یافته است، در این پژوهش پس ازمعرفی ثبت الکترونیک به تحلیل جرایم ثبتی موضوع ماده 100 قانون ثبت پرداخته وبه بررسی نقش اینروش در کاهش جرایم و نیز پیشگیری از جرایم و چالش های این روش می پردازیم.

کلیدواژه ها

ثبت الکترونیک، ثبت نوین، جرایم ثبتی، ماده 100 ثبت، پیشگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.