بررسی مدل ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان خدمات و تجهیزات در صنعت بر پایه تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE04_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی گودرزی

کارشناسی ارشد مدیریت گرایش استراتژیک، اهواز، خوزستان، ایران،

مصطفی یاوراحمدی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش پدیده های انتقال، اهواز، خوزستان، ایران،

سمیرا ذوالفقاری

کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر گرایش پلیمریزاسیون، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران

چکیده

از عوامل مهم بقا در محیط پر رقابت امروزی، کاهش هزینه های تولید محصول میباشد. انتخاب تامین کنندگان مناسب میتواند به شکل قابل ملاحضه ای هزینه های خرید را کاهش و قابلیت رقابت پذیری سازمان را افزایش دهد، چرا که در بیشتر صنایع، هزینه مواد خام و اجزای تشکیل دهنده محصول قسمت عمده ای از بهای تمام شده محصول را در برمی-گیرد. هدف از گزارش این مقاله ارایه یک روش تصمیمگیری فازی پیرامون مسایل انتخاب تامین کنندگان در زنجیره تامین است. در دهه اخیر چگونگی تعیین مناسب ترین تامین کننده به عنوان یک عامل استراتژیک در زنجیره تامین مورد توجه قرار گرفته است. ماهیت این نوع تصمیمها معمولا0 پیچیده و فاقد ساختار مشخصی است و بسیاری از معیارهای عملکرد کمی کیفی از قبیل کیفیت، قیمت، انعطافپذیری و زمان تحویل باید برای تعیین مناسب ترین تامین کننده مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله از عبارتهای کلامی که به وسیله خبرگان سازمانی ارایه میشود برای ارزیابی و تعیین عملکرد هر تامین کننده نسبت به هر معیار و تعیین وزن معیارها استفاده شده است. براساس نتایج حاصل شده، زیر معیارهای کیفیت فعالیت و دانش فنی، انجام فعالیت به موقع و انعطاف پذیری در مسایل مالی تاثیر بیشتری بر انتخاب تامین کنندگان داشته اند و زیر معیارهای تحویل زود هنگام فاکتور، حسن شهرت، نحوه برخورد با مشتری، کفایت نیروی انسانی و سابقه عملی کمترین اولویت را به خود اختصاص دادند.

کلیدواژه ها

تامین کنندگان، زنجیره تامین، انتخاب و ارزیابی، تصمیم گیری فازی، تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.