بررسی و مقایسه سطح ایمنی و مدیریت ریسک قبل و بعد از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه با استفاده از تصمیم گیری چندمعیاره

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE04_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد مسجدسلیمان، مسجدسلیمان، ایران

چکیده

در پژوهش حاضر به ارزیابی ایمنی و ریسک با رویکرد تلفیقی سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) و تصمیم گیری چندمعیاره در شرکت نصب، تعمیر و نگهداری نیروگاه های برق آبی خوزستان پرداخته شد. لذا در گام اول 56 ریسک موثر بر ایمنی شناسایی شد. سپس در گام دوم ریسکهای شناسایی شده بر اساس استاندارد PMBOK طبقه بندی شدند. در گام سوم به ارزیابی ریسکها با تشکیل ماتریس احتمال-اثر پرداخته شد. در گام چهارم به انجام اقدامات اصلاحی و کنترلی در راستای بهبود مستمر سیستم و ارتقاء شاخصهای ایمنی و مدیریت ریسک بر اساس سیستم مدیریت یکپارچه پرداخته شد. نتایج حاکی از آن بود که همه ریسکهای ناحیه قرمز (ریسکهای بحرانی)، پس از انجام اقدامات اصلاحی و کنترلی به نواحی زرد و سبز قرار گرفتند و از حالت بحرانی خارج شدند. در پایان به تجزیه و تحلیل کمی سطح ایمنی و مدیریت ریسک قبل و بعد از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) با استفاده از تصمیم گیری چندمعیاره پرداخته شد. بدین منظور ابتدا چگونگی روابط بین ریسکها با استفاده از DEMATEL تعیین شده و سپس اوزان ریسکها به وسیله ANP محاسبه شدند و در نهایت سطح ایمنی و مدیریت ریسک قبل و بعد از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه با استفاده از روش VIKOR مقایسه شد. با توجه به نتایج این گام مشخص شد که سطح ایمنی بعد از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه از سطح ایمنی قبل از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه به طور معناداری بالاتر بوده است. همچنین میزان موفقیت مدیریت ریسک بعد از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه از میزان موفقیت مدیریت ریسک قبل از بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه به طور معناداری بیشتر بوده است.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت یکپارچه، مدیریت ریسک، تصمیم گیری چند معیاره، سطح ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.