رویکرد استفاده از سیستم دوچرخه الکتریکی و اسکوتر الکتریکی اشتراکی در قالب یک برنامه یTSM1 در کلانشهرها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE04_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران

سیدمهدی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حمل و نقل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران،

چکیده

در این مقاله باتوجه به مدیریت سیستم های حمل و نقل (TSM) در برنامه ریزی های کوتاه مدت و میان مدت شهری توسط پیاده سازی سیستم دوچرخه الکتریکی اشتراکی و اسکوتر الکتریکی اشتراکی سعی شده است تا یکی از مهمترین مشکلات کلانشهرها یعنی آلودگی هوا و ترافیک، خصوصا در ساعات اوج و در شریانهای اصلی تا حد امکان برطرف شود. برای پیاده سازی این سیستم نیازمند برخی تسهیلات و زیرساختها به عنوان اجزای اصلی سیستم از قبیل دوچرخه الکتریکی، اسکوتر الکتریکی، ایستگاه ها، مسیرها، سیستم موقعیت یاب مکانی برای دوچرخه ها و اسکوترها، قفل های الکتریکی برای نگهداری آنها در پارکینگها، سیستم اطلاع رسانی به هنگام وضعیت دوچرخه و اسکوترهای موجود در سیستم و توزیع مجدد آنها در ایستگاه ها هستیم. سپس برای موفقیت یک سیستم حملونقلی معیار هایی از جمله ایمنی، حفاظت از محیط زیست، مصرف کمتر سوخت های فسیلی تجدیدناپذیر و محدود و هزینه مناسب جهت توانایی استفاده عموم شهروندان از آن سیستم تعریف شده که سیستم دوچرخه و اسکوتر الکتریکی اشتراکی تمام این معیارها را تا حد قابل قبولی ارضا میکند. از طرفی همیشه برای پیاده سازی هر طرح جدیدی در کشورهای کمتر توسعه یافته نظیر ایران محدودیتها و موانع بسیاری وجود دارد که به عنوان کلیدی ترین موانع میتوان به فقدان فرهنگ دوچرخه سواری، فقدان زیرساخت ها در این زمینه، عدم اختصاص تسهیلات و بودجهی کافی برای توسعه ی این سیستم و فرهنگ ترافیک پایین وسایل نقلیه موتوری و آشفتگی ترافیکی را نام برد. نهایتا نیز طبق منابع کتابخانه ای اعم از مقالات، پایان نامه ها، وبسایت های معتبر و آمار های جهانی و همینطور اقدامات مشابه پیشین در کشورهای پیشرفته ی دنیا استفاده از سیستم دوچرخه و اسکوتر الکتریکی اشتراکی به عنوان یک راهکار مفید و عملی در کلانشهرهایی که با مشکلات عدیده زیست محیطی، تراکم ترافیکی و ازدحام بالای شریان های اصلی خصوصا در ساعات اوج دست وپنجه نرم میکنند نتیجه شده است. نتایج حاصله را میتوان به مواردی چون اقتصادی بودن این طرح برای شهروندان استفاده کننده از این سیستم، عدم تولید آلودگیهای زیست محیطی، کاهش تراکم ترافیکی و ازدحام در معابر شهری، افزایش فضای معابر شهری و شریان های اصلی، هزینه های کمتر اجرای این طرح نسبت به سایر مدهای حمل و نقل به علت عرض کوتاه تر مسیرها، افزایش آرامش و ایمنی عمومی و افزایش ورزش و سلامتی در بین شهروندان؛ دسته بندی کرد.

کلیدواژه ها

دوچرخه اشتراکی، دوچرخه الکتریکی، اسکوتر، مدیریت سیستم های حمل و نقل، حمل و نقل پاک، حمل و نقل پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.