حذف کولرهای جیوه در واحد کلرآلکالی مجتمع پتروشیمی بندر امام و تاثیر آنها بر تولید و اتلاف جیوه و آلودگی محیط زیست

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ایمنی و مدیریت HSE
  • کد COI اختصاصی: HSE01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن بهزادی

تقی نوریان

مهدی ارجمند

چکیده

امروزه یکی از معضلات و مشکلات واحدهای کلرآلکالی که با فرآیند جیوه به تولید مشغولند، موضوع آلودگی محیط زیست و انسانها به جیوه است، این مسئله به حدی جدی بوده که سال 2020 میلادی را سال برچیده شدن کلیه واحدهای کلرآلکالی جیوه ای در اروپا تعیین نموده اند بطوریکه در آن سال مصرف جیوه در قاره اروپا به صفر خواهد رسید. در طراحی واحد کلرآلکالی پتروشیمی بندر امام جیوه ورودی به هر سل الکترولیز به کمک یک مبدل آب از نوع پوسته و لوله خنک و جیوه با دمای 90 درجه سانتیگراد به سل ارسال می شد ولی به دلیل خوردندگی بالای آب در دمای 90الی 120 درجه سانتیگراد عملا این مبدلها سالی دوبار سوراخ و بخش زیادی از جیوه وارد شبکه آب کولینگ می شد و علاوه بر آن حدود 15% ازکاهش تولید نیز ناشی ازهمین مشکل بود، با بررسی ها و محاسبات انجام شده طرح حذف کولرها ارائه و در سال 1383 بطور کامل اجرا گردید که نتیجه آن جلوگیری از اتلاف سالانه بیش از 30 تن و جلوگیری از کاهش تولید سالانه 20000 تن سود سوزآور بود.

کلیدواژه ها

جیوه ، کلرآلکالی ، کولر جیوه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.