عوامل موثر بر رضایتمندی گردشگران مناطق بیابانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: TICD02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

نورالدین رستمی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

چکیده

با توجه به اینکه قسمت اعظم کشور ایران در قلمرو مناطق خشک و بیابانی قرار دارد، شناخت دقیق و اصولی توانایی های مناطقخشک و راه های بهره برداری از آنها از ضروریات اساسی توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه و حتی کشور است. یکی از ساده ترینراه های استفاده از این اراضی، استفاده از توانمندی های اکوتوریسمی آنهاست. اگرچه بیابان دارای تولیدات اندکی است، ولیپتانسیل های تولیدی دیگری در خود نهفته دارد که اگر به درستی شناخته شده و مورد بهره برداری قرار گیرد، در جهت مهاربیابان زایی نیز گام های مفیدی برداشته خواهد شد. امروزه صنعت گردشگری نقش مهمی در اقتصاد کشورها ایفا می کند و با درنظر گرفتن پتانسیل های مناطق بیابانی و توجه به گردشگری در مناطق بیابانی اقتصاد کشورها به سمت پویایی سوق داده و روندرو به رشدی را ایجاد نماید. از آنجا که جذب گردشگران در این امر قابل چشم پوشی نیست و اینکه رضایت گردشگران به تداومصنعت گردشگری در این مناطق می انجامد، در این مقاله عواملی که بر رضایتمندی گردشگران مناطق بیابانی موثر استموردتوجه قرار گرفته اند. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه توزیع گردید و تعداد383 پرسشنامه بین گردشگران منطقه بیابانی دهلران توزیع شد. دو متغیر امنیت و امکانات بهداشتی-رفاهی مورد بررسی وفرضیات پژوهش با آزمونهای همبستگی و رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج حاکی ازپذیرش تاثیر متغیر امنیت بر رضایتمندی گردشگران است. همینطور تاثیر امکانات بهداشتی- رفاهی بر رضایتمندی گردشگرانمورد تائید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

امنیت، خدمات بهداشتی- رفاهی، رضایتمندی گردشگران، مناطق بیابانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.