ریزگردها تهدیدی بر حقوق شهروندی: واکاوی حقوق داخلی و اسناد بین المللی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: TICD02_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
استادیار حقوق دانشگاه ایلام
چکیده
پدیده ریزگردها یکی از چالش های نوظهور تهدید کننده حقوق شهروندان در زمینه تخریب زیست محیطی است. مستنبط ازاصول پنجاهم و بیست و دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق بر محیط زیست سالم از حقوق بنیادین اساسی هر شهرونداست. منشور حقوق شهروندی به مثابه فرزند قانون اساسی، ذیل بند ع مواد 112 تا 115 خود حفاظت از محیط زیست را وظیفه ایهمگانی و هر شهروند را مستحق بهره مندی از محیط زیست سالم، پاک و عاری از انواع آلودگی دانسته است. ازآنجاییکه حیطه یحیاتی تهدید حقوق شهروندی ریزگردها زیست بوم ملی و منطقه ای (خاورمیانه) را با چالش مواجه می سازد، ایجاد اتاق فکرتخصصی زیست محیطی، تدوین و الزام به داشتن پیوست زیست محیطی کلیه طرح ها، تشکیل صندوق امداد منطقه ای پیشگیریاز ریزگردها و تصویب قانون مقابله با ریزگردها در اتحادیه مجالس اسلامی می تواند کاربست های کشورهای منطقه در سطح ملیو منطقه ای برای بهبود وضع موجود باشد. تلاش های عرصه بین المللی در خصوص حفظ محیط زیست را می توان در اسنادبین المللی همچون اعلامیه استکهام 1972، اعلامیه محیط زیست و توسعه ریو 1992، اعلامیه توسعه هزاره ملل ژوهانسبورگ2000 و اعلامیه توسعه پایدار 2002 و سند اخیر توسعه پایدار و محیط زیست 2015 پاریس مشاهده کرد. در این راستا نیز دولتوظیفه دارد تا با ایفای نقش بین المللی موثر از طریق همکاری های اقتصادی، تبادل اطلاعات، انتقال دانش فنی و مبادله فرهنگیبرای تحقق توسعه پایدار همه جانبه و متوازن و رفع موانع بین المللی اقدام نموده؛ و با استفاده از مزایا و منافع فنآوری های نویندر کلیه زمینه ها از جمله بهداشتی، پزشکی، دارویی، غذایی، اقتصادی و تجاری به حقوق شهروندان اهتمام جدی نماید.کلیدواژه ها
حقوق شهروندی، اسناد بینالمللی، حقوق داخلی، منشور حقوق شهروندیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.