ریزگرد به مثابه چالش زیست محیطی و تهدید امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: TICD02_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 869
نویسندگان
کارشناسی ارشد روابط بین الملل، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان
کارشناسی ارشد روابط بین الملل، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان
کارشناسی ارشد روابط بین الملل، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان
چکیده
پس از فروپاشی اتحاد شوروی، مطالعات امنیتی وارد مرحله جدیدی شد. یکی از ویژگی های این دوران جدید خارج شدن امنیتملی از انحصار نظامی گری و چندبخشی شدن آن بود. در پایان دهه 1980، محیط زیست به عنوان یک موضوع امنیتی آغاز و بهمرور به یک مسئله امنیتی برجسته تبدیل شد. بدون شک، محیطزیست با جستارهای توسعه و امنیت واحدهای سیاسی نسبتمستقیم داشته است به گونه ای که هرگونه اختلال در کارکرد عناصر سازنده زیست بوم ها و زیست کره، زیست و مدنیت بشر راتهدید می کند. امروزه واکنش به بحران زیست محیطی در میان کشورها و سازمان های بین المللی در حال گسترش بوده و اشکالگوناگونی پیدا کرده است. ریزگرد یکی از مشکلات حاد زیست محیطی است که گریبان گیر کشورهای ایران، عراق، عربستان،یمن، اردن، ترکیه، سوریه، کویت و کشورهای شمال آفریقا با حساسیتها و آسیب پذیری های متفاوتی شده است و با پیامدهایمنفی گسترده ای که بر امنیت اجتماعی، امنیت اقتصادی، بهداشت، تغییرات جمعیتی و مهاجرت دارند، میتوان آن را به مثابهتهدیدی برای امنیت زیست محیطی و ملی تلقی نمود. از آنجا که این پدیده طی سال های اخیر اثرات زیانباری برای شهرهایعمده کشور به همراه داشته و زندگی عادی شهروندان را مختل نموده و واکنش افکار عمومی را به همراه داشته است، در اینمقاله نگارندگان به بررسی تاثیر ریزگردها به عنوان یک بحران زیست محیطی بر امنیت ملی ایران می پردازند.کلیدواژه ها
امنیت ملی، تهدید، ریزگرد، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.