تحلیل اقلیمی، ردیابی و آشکارسازی مسیر طوفان گردوغبار با استفاده از تصاویر سنجنده MODIS و مدلسازی این پدیده با استفاده از نرم افزار HYSPLIT (مطالعه موردی: مشهد 2017/10/17)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: TICD02_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 809
نویسندگان
دانشجوی دکترای آب و هواشناسی، مدیرکل هواشناسی استان خراسان رضوی
دکترای هواشناسی کشاورزی، کارشناس تحقیقات هواشناسی کاربردی
دکترای اگرواکولوژی، مدیرگروه تحقیقات هواشناسی کاربردی دکترای اگرواکولوژی، مدیرگروه تحقیقات هواشناسی کاربردی
چکیده
در کنار حوادث طبیعی از قبیل زلزله، آتشفشان، سیل و خشکسالی، طوفان ها از مهمترین پدید ه های آسیب رسان به جوامعانسانی و موجودات زنده و محیط طبیعی به شمار میروند و خسارات جبران ناپذیری را به بار می آورند. فراوانی رخداد طوفان هایگردوغبار در مناطق خشک و نیمه خشک به مراتب بیشتر است. استان خراسان رضوی دارای آب وهوای خشک و نیمه خشکهست که سالانه طوفان های گردوغبار متعددی در سطح آن اتفاق می افتد. بررسی آماری طوفان های گردوغبار و ردیابی وآشکارسازی مسیر این طوفان ها حائز اهمیت هست. در این پژوهش سه بخش عمده که دربردارنده تحلیل آماری رخداد پدیدهگردوغبار با استفاده از داده های ایستگاه هواشناسی سینوپتیک مشهد و بررسی تصاویر ماهواره مودیس و تحلیلی الگوی گردوغبارو همچنین ردیابی بسته های باد حامل ذرات گردوغبار با استفاده از مدل HYSPLIT با روش پسگرد و پیشگرد در ایستگاه مشهدبه عنوان یکی از مهمترین ایستگاه های هواشناسی شمال شرق کشور انجام گردید؛ و نتایج نشان داد طی دوره آماری 2017-2003 حداکثر سرعت باد در مشهد روند افزایشی داشته است؛ و همچنین میزان رخداد پدیده گردوغبار در فصل تابستان بیشترینمقدار هست. با ردیابی و آشکارسازی پدیده گردوغبار به صورت موردی مشاهده شد که این پدیده بر روی ترکمنستان در ساعاتاولیه شکل گرفته و با نفوذ به مرزهای شرقی کشور، مشهد را تحت تاثیر قرار میدهد.کلیدواژه ها
طوفان گردوغبار، MODIS ، عمق اپتیکی، مدل HYSPLITمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.