ارزیابی آثار زیست محیطی احداث کنارگذر جنوبی تهران در نزدیکی کانون های گردوغبار، استان البرز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: TICD02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طاهری

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

حامد فرضی

دانشجوی دکتری علوم مرتع، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهدی فتحی

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

چکیده

ساخت و بهره برداری از جاده ها در صورت نبود توجه کافی به مسائل زیست محیطی مشکل های متعددی را ایجاد می کند کهبرآیند آنها، بر تحقق هدف عمده توسعه پایدار تاثیرگذار خواهد بود. احداث کنارگذرجنوبی تهران یکی از پروژه های در حالانجام است که آثار و پیامدهای زیست محیطی آن در مرحله ساخت در استان البرز محدوده کانون های گردوغبار طی این پبررسی شده است. پژوهش حاضر کاربردی و روش انجام آن پیمایشی است و در گردآوری اطلاعات از روش اسنادی و میدانیاستفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات به دلیل ماهیت پژوهش بر پایه مشاهدات کارشناسی و مصاحبه با کارشناسان بودهاست. اطلاعات به دست آمده با استفاده از مدل ماتریس لئوپولد اصلاحی مخدوم، تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج نشان داد کهتقریبا اکثر آثار و پیامدها برای محیط اطراف کنارگذر سودمند نبوده بلکه در زمان احداث اثر منفی دارند و پیامدهای منفی نیزدر آینده خواهند داشت. نتایج نشان داد که تقریبا اکثر آثار و پیامدها برای محیط اطراف کنارگذر سودمند نبوده بلکه در زماناحداث اثر منفی دارند و پیامدهای منفی نیز در آینده خواهند داشت. در واقع بیشتر آثار و پیامدهای حاصل از فعالیت های احداثکنارگذرجنوبی برای منطقه مخرب اند و این پدیده ها با کوبیدن، پیکندن و تسطیح و خاکبرداری همراهاند. همچنین فعالیت هاییکه به تغییر در فرآیندهای زیستی مناطق اطراف منجر شدند مانند دفع پسماند، تغییر مسیرآبهای سطحی. آثار تخریبیمتوسطی بر منطقه دارند که سبب تغییر چشمانداز منطقه، فرسایش خاک است. لذا پیشنهاد می شود که برای کاهش آثار منفیتلاش شود و درجه دوم باید سعی کرد از این پتانسیل در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق اطراف استفاده شود.

کلیدواژه ها

ارزیابی آثار زیست محیطی، بزرگراه، استان البرز، کانون گردوغبار دشت اشتهارد، کنارگذرجنوبی تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.