بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی خانه های فرزند مشهد در سال 1395

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC12_243
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پایدار

کارشناس ارشد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد.

محمد واحدیان شاهرودی

دانشیار،گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد، ایران.

مریم ضرغامی

کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

سپیده اقبالی

کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: در عصر حاضر، جامعه ما و البته بسیاری از جوامع دنیا با یک دشواری و معضل بزرگی به نام کودکان بی سرپرست و یا بد سرپرست روبرو هستند.خانه های فرزند به عنوان مکانی مطمئن در پرورش این کودکان و نوجوانان نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. در صورتیکه اصول بهداشت محیط در خانه های فرزند رعایت نشود،کودکان و نوجوانان ممکن است به انواع بیماریها و مشکلات مختلف روحی و جسمی دچار شوند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط و ایمنی خانه های فرزند شهر مشهد انجام شد .روش کار: این پژوهش به صورت توصیفی - مقطعی و در مدت سه ماه در سال 1395 بر روی 36 خانه نگهداری فرزند در مشهد انجام شد. ابتدا با استناد به آیین نامه های بهداشتی وزرارت بهداشت و دستورالعمل ها و بخشنامه های سازمان بهزیستی به اقدام به طراحی چک لیست شد. سپس با مراجعه حضوری به خانه های نگهداری اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزاری آماری SPSS نسخه 16 صورت گرفت.یافته ها: از مجموع شاخص بهداشت محیط کل (بررسی بهداشت محیط اتاق ها،آشپزخانه و سروریس های بهداشتی و همچنین وضعیت ایمنی و میزان آگاهی پرسنل شاغل) در 7 مرکز (19%/45) ضعیف، در 18 مرکز(%(50 متوسط و در 11 مرکز((30%/55 خوب ارزیابی شد. وضعیت بهداشتی در پاره ای از موارد به طور معنی داری در مراکز دخترانه بیشتر از مراکز پسرانه است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، و پایین بودن وضعیت بهداشتی برخی از مراکز از میانگین استاندارد باید تلاش بیشتری برای بهبود وضعیت بهداشت و ایمنی خصوصا در مراکز پسرانه صورت گیرد.

کلیدواژه ها

خانه فرزند، وضعیت بهداشت محیط، شبه خانواده، شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.