بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی خانه های فرزند مشهد در سال 1395
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
- کد COI اختصاصی: IHSC12_243
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 591
نویسندگان
کارشناس ارشد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد.
دانشیار،گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، مشهد، ایران.
کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
زمینه و هدف: در عصر حاضر، جامعه ما و البته بسیاری از جوامع دنیا با یک دشواری و معضل بزرگی به نام کودکان بی سرپرست و یا بد سرپرست روبرو هستند.خانه های فرزند به عنوان مکانی مطمئن در پرورش این کودکان و نوجوانان نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. در صورتیکه اصول بهداشت محیط در خانه های فرزند رعایت نشود،کودکان و نوجوانان ممکن است به انواع بیماریها و مشکلات مختلف روحی و جسمی دچار شوند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط و ایمنی خانه های فرزند شهر مشهد انجام شد .روش کار: این پژوهش به صورت توصیفی - مقطعی و در مدت سه ماه در سال 1395 بر روی 36 خانه نگهداری فرزند در مشهد انجام شد. ابتدا با استناد به آیین نامه های بهداشتی وزرارت بهداشت و دستورالعمل ها و بخشنامه های سازمان بهزیستی به اقدام به طراحی چک لیست شد. سپس با مراجعه حضوری به خانه های نگهداری اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزاری آماری SPSS نسخه 16 صورت گرفت.یافته ها: از مجموع شاخص بهداشت محیط کل (بررسی بهداشت محیط اتاق ها،آشپزخانه و سروریس های بهداشتی و همچنین وضعیت ایمنی و میزان آگاهی پرسنل شاغل) در 7 مرکز (19%/45) ضعیف، در 18 مرکز(%(50 متوسط و در 11 مرکز((30%/55 خوب ارزیابی شد. وضعیت بهداشتی در پاره ای از موارد به طور معنی داری در مراکز دخترانه بیشتر از مراکز پسرانه است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، و پایین بودن وضعیت بهداشتی برخی از مراکز از میانگین استاندارد باید تلاش بیشتری برای بهبود وضعیت بهداشت و ایمنی خصوصا در مراکز پسرانه صورت گیرد.کلیدواژه ها
خانه فرزند، وضعیت بهداشت محیط، شبه خانواده، شهر مشهدمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.