بررسی کیفیت میکروبی، فیزیکی-شیمیایی، خوردگی و رسوبگذاری آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان مرند در سال 1397
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
- کد COI اختصاصی: IHSC12_223
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 588
نویسندگان
کارشناس ارشد بهداشت محیط، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
کارشناس ارشد آموزش سلامت جامعه نگر)سلامت محیط و حرفه(، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آذربایجان شرقی ایران
استادیار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشجوی دکترای تخصصی پزشک خانواده، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده
زمینه و هدف: طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، آب شرب مورد مصرف انسان باید عاری از عوامل میکروبی و مواد شیمیایی خطرساز برای انسان باشد. تامین آب آشامیدنی سالم یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است. دستیابی به توسعه پایدار و پیشرفت در سایه سلامت افراد جامعه امکان پذیر است. هدف این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی، فیزیکی-شیمیایی، خوردگی و رسوبگذاری آب آشامیدنی مناطق روستایی شهرستان مرند میباشد.روش کار: مطالعه توصیفی-مقطعی میباشد. تعداد 124 نمونه در بازه زمانی اوایل فروردین تا اواخر شهریور 1397به منظور پایش کیفی منابع آب روستاهای شهرستان مرند انجام گرفت. 88 نمونه برای آنالیز میکروبی و 36 نمونه جهت آنالیز فیزیکی-شیمیایی آب شرب تهیه شد و نتیجه با استانداردهای موجود مقایسه گردید. در نهایت داده ها با آزمون آماری آنالیز شد.یافته ها: در فصل بهار 3درصد و در فصل تابستان 7درصد آبهای آشامیدنی روستاهای مورد مطالعه آلودگی کلیفرم داشت. pH همه نمونه ها در محدوده استاندارد((6/8-5/5 قرار داشت. کلر آزاد باقیمانده 41درصد نمونه ها در حد استاندارد 0/0-5/8) میلیگرم در لیتر) و کلر آزاد باقیمانده 59درصد نمونه ها بالاتر یا پایینتر از حد استاندارد بود. یون فلوراید در67درصد در حد مجاز و در 33درصد کمتر یا بیشتر از حد مجاز بود. میزان خوردگی برای منابع آب×آشامیدنی روستایی شهرستان مرند، با اندیس لانژلیه((-0/21، رایزنر((7/8، خوردگی((11/9 و پوکوریوس((7/3 درشرایط خورندگی متوسط قرارداشت.نتیجه گیری: با در نظر گرفتن رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت مشخص گردید کیفیت میکروبی آبهای آشامیدنی روستایی شهرستان مرند در فصل بهار و تابستان 1397 در وضعیت خوبی قرار دارد. مقایسه 4 شاخص و نتایج به دست آمده نشان داد آبهای آشامیدنی روستایی شهرستان مرند دارای خاصیت خورندگی متوسط است. بنابراین لازم است کلاسهای توجیهی برای آببانان روستاها جهت آموزش نحوه کلرزنی صحیح منابع آبی، با توجه به خصوصیات و ویژگیهای هر منبع برگزار گردد.کلیدواژه ها
آب آشامیدنی، کیفیت شیمیایی، کیفیت میکروبی، شهرستان مرندمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.