CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی سطح استرس و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان مراکز جامع خدمات سلامت شهرستان تویسرکان

عنوان مقاله: بررسی سطح استرس و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان مراکز جامع خدمات سلامت شهرستان تویسرکان
شناسه ملی مقاله: IHSC12_026
منتشر شده در دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیلا نجفی - استادیار گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران، مدیر آموزش و تحقیقات دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد، همدان، ایران.
زینب خالدیان - عضو هیات علمی گروه مامایی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
عباس مزینانی - دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران
فرید یوسفی - استادیار مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، انستیتوی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران، رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اسدآباد، همدان، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: استرس شغلی مساله مهمی بوده، که نقش زیادی در سلامت جسمی و روانی دارد و نیاز به مدیریت استرس دارد. اگر استرس به درستی مدیریت شود باعث افزایش انرژی، انگیزه، بهره وری و رشد می گردد، در حالی که استرس کنترل نشده، مانع عملکرد و پیشرفت افراد می شود.روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی، توصیفی - تحلیلی و کاربردی می باشد. به منظور انجام این پژوهش، کلیه کارکنان مراکز خدمات جامع شهری و روستایی به تعداد 120 نفر به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه می باشد. همچنین از آزمونهای آماری مرتبط نیز نظیر آزمون t، آزمون علامت، کولموگرونف - اسمیرنف استفاده شد. به منظور سنجش میزان استرس در کارکنان مراکز خدمات جامع شهری و روستایی شهرستان تویسرکان از پرسشنامه چهارگزینه ای و جهت سنجش عملکرد از چک لیست و نمرات پایش فصلی کارکنان استفاده شد.یافته ها: اکثر افراد از میزان استرس پایینی برخوردار بودند. بین میانگین متغیر میزان استرس افراد با عملکرد های متفاوت اختلاف معناداری وجود دارد. به عبارتی بین عملکرد افراد و میزان استرس آنان رابطه وجود دارد.نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش و تجزیه و تحلیل آنها می توان چنین عنوان نمود که از دیدگاه اکثریت جامعه مورد پژوهش، استرس عامل مهمی در کاهش عملکرد آنها می باشد و به همین دلیل لازم است که هم مدیران و هم کارکنان برای آن اهمیت ویژه ای قائل شوند و راه کارهایی را به منظور کاهش استرس در محیط کار و زندگی به کار گیرند.

کلمات کلیدی:
استرس، استرس شغلی، عملکرد، کارکنان، مرکز بهداشتی و درمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/935664/