مطالعه اثر یاوری(adjuvant)نانوذرات طلا بر ایمنی زایی ناحیه اتصالینوروتوکسین بوتولینوم تیپ E در موش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ADST-4-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز ابراهیمی

دانشگاه امام حسین (,)

امیر ربیعی

دانشگاه امام حسین(,

محمد علی عارف پور ترابی

دانشگاه امام حسین(,)

چکیده

بوتولیسم یک سندروم خطرناک است که توسط نوروتوکسینهای بوتولینوم تولید شده ازباکتریهای جنس کلستریدیا (سروتیپ های A تا G) ایجاد میشود. مطالعات زیادینشان میدهند که ناحیه ی اتصالینوروتوکسین های بوتولینوم در تمام تیپ ها(A-G)، درایجاد مصونیت، ازاهمیت ویژه ای برخوردار بوده و امروزه این ناحیه بجای واکسن های توکسوئیدی، بعنوان کاندید واکسن مطرح هستند.در این تحقیق، برای بررسی اثر ادجوانتینانوذره طلا بر روی یک کاندید واکسن، از ناحیه ی اتصالینوترکیب نوروتوکسینبوتولینوم تیپEبه عنوان کاندید واکسن علیه مسمویت ناشی از نوروتوکسینمذکور استفاده شد. ازآنجا که کمبود یک ادجوانت کارا و موثر و با اثرات جانبی کمترو زیست سازگارتر درمطالعات واکسن احساس می شود، بنابراین، دراین مطالعه تاثیر ایمنی زایی نانو ذرات طلا به عنوان ادجوانت بررسی و با ادجوانت فروند مقایسه شد. بدین منظور آنتی ژن مذکور به نانو ذرات طلا متصل و کونژوگه های حاصله به دو گروه، یکی کونژوگه تنها و دیگری همراه با ادجوانت فروند و همچنین یک گروه شامل آنتی ژن-ادجوانت فروند به 45 سر موش سوری تزریق و ایمنی زایی آن بررسی شد و حیوانات ایمن شده با استفاده از نوروتوکسین فعال تیپ E مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تیتر آنتی بادی و چالش حیوانات ایمن شده با سم فعال نشان داد که گروه نانو ذره طلا قابل مقایسه با ادجوانت فروند بوده و امکان رقابت با ادجوانت فروند را دارد و با توجه به زیست سازگاری آن می تواند یک کاندید ادجوانت مناسب واکسن باشد.

کلیدواژه ها

اجوان, ناحیه اتصال دهنده ی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E, نانو ذرات طلا, بوتولیسم, پروتئین نوترکیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.