طراحی سرویس طرح ریزی مشارکتی برخط مبتنی بر فرایند مارکوف در حوزه فرماندهی و کنترل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ADST-8-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده ساداتی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی نقیان فشارکی

صنعتی مالک اشتر

حسین مومنی ازندیانی

صنعتی امیرکبیر

مصطفی حسینی

صنعتی امیرکبیر

چکیده

رویکرد های طرح ریزی موجود اگر چه می توانند در شرایط عدم قطعیت و به صورت غیر متمرکز طرح ریزی نمایند، اما اکثر آن ها در مواقعی که شرایط پیچیده سناریوهای فرماندهی و کنترل همچون نیاز به طرح ریزی دقیق، تصمیم گیری بلادرنگ، ارتباطات محدود بین عامل ها و پویایی محیط حاکم است، بازده خوبی نداشته و گاهی با شکست مواجه می شوند. از بین رویکردهای موجود، مدل های توسعه یافته DEC-POMD مانند MAOP-COMM، برای این شرایط مناسب هستند. می توان با بهبود مدل MAOP-COMM، طرح ریزی دقیق تری برای عامل ها انجام داد. در این مقاله با ارتقاء اکتشاف تابع ارزش و به کارگیری پیش بینی دومرحله ای در استراتژی یافتن خط مشی بهینه و اخذ تصمیم صحیح، الگوریتم اخیر بهبود داده شد. در مرحله بعد رویکرد بهبود یافته را در قالب یک وب سرویس پیاده سازی شد تا برای هر سناریوی دلخواه با شرایط محدود شده، سناریو طراحی شده را از معمار سناریو دریافت کند و با فرض پویا بودن محیط، طرح ریزی لازم را به طور برخط انجام داده و دنباله اقدامات عامل ها را در هر لحظه تعیین نماید. نتایج به دست آمده، برتری الگوریتم بهبود یافته را نشان می دهد، به گونه ای که سرویس طراحی شده با الگوریتم بهبود یافته می تواند در شرایط عدم قطعیت به صورت غیر متمرکز و برخط با کارایی مضاعف و درصد بالایی از صحت تصمیم گیری برای عامل ها طرح ریزی نماید.

کلیدواژه ها

طرح ریزی مشارکتی, فرماندهی و کنترل, طرح ریزی برخط, معماری سرویس گرا, فرایند تصمیم مارکوف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.