سامانه تصمیم یار برای مهاجرت برنامه های کاربردی محلی به ابر: بهبود دسترس پذیری سامانه و محافظت در برابر بلایا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ADST-10-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید بوشهریان

دانشگاه صنعتی شیراز

سید یحیی نبوی

دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

استفاده از رایانش ابری در کاهش هزینه­های عملیاتی برنامه­های کاربردی موثر بوده و در کنار آن افزایش مقیاس پذیری، انعطاف پذیری، در دسترس بودن و قابلیت اعتماد را نیز به همراه دارد. از همین رو سازمان­ها برای افزایش دسترس پذیری و محافظت از سامانه های خود در برابر تهدیدهای مختلف که ارائه خدمات مورد انتظار را با چالش مواجه می­سازند، به دنبال مهاجرت برنامه­های کاربردی خود به محیط ابر هستند. فرآیند مهاجرت به ابر، با توجه به پیچیدگی برنامه­های کاربردی و محیط پویای سازمان­ها، فرآیندی پیچیده و زمان­بر است. باوجود تحقیقات بسیار در این رابطه تاکنون مدل مهاجرت مناسبی بر اساس الگوهای شناخته شده ارائه نشده است. در این مقاله جبر فرآیند حالت متناهی (FSP) به عنوان پایه­ای برای ایجاد یک سامانه پشتیبان مهاجرت گام به گام به ابر مورد استفاده قرار گرفته است. این سامانه با استفاده از مشخصات برنامه­های کاربردی و سازمان به صورت خودکار ساخته می­شود. با توجه به این واقعیت که رویکرد گام به گام برای محیط های پویا مناسب­تر است، مدل مهاجرت گام به گام در مقایسه با مدل­های بهینه­سازی موجود که برای یافتن بهترین معماری برای استقرار مولفه های برنامه کاربردی بر روی سرویس­های ابری مورد استفاده قرار می­گیرند، عملکرد بهتری دارد درواقع مهم ترین مزیت آن در مقایسه با روش­های قبلی پشتیبانی از خودکار سازی طرح مهاجرت با امکان اصلاح مسیر مهاجرت بر اساس تغییر اهداف در محیط­های سازمانی پویا است.

کلیدواژه ها

فرآیند حالت متناهی, مهاجرت به ابر, محافظت در برابر بلایا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.