بررسی رابطه احساس نابرابری جنسیتی و رضایت از زندگی در بین دانشجویان دختر(مطالعه موردی: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PEHCONF03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه لک

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی. کمیته تحقیقات دانشجویی.تهران.ایران

سیدحسین محققی کمال

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی. مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی. تهران.ایران

چکیده

مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی است که با هدف تعیین رابطه احساس نابرابری جنسیتی و رضایت از زندگی دانشجویان دختر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طراحی شد. براساس فرمول کوکران نمونهای به حجم 278 نفر از دانشجویان دختر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای فراهم شد. برای سنجش احساس نابرابری جنسیتی و رضایت از زندگی از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS و با بکارگیری آزمونهای همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره گام به گام انجام شد. یافته های مطالعه نشان داد که 85 درصد شرکت کنندگان مطالعه احساس نابرابری جنسیتی زیاد و خیلی زیاد داشتند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین رضایت از زندگی و احساس نابرابری جنسیتی رابطه منفی معناداری وجود دارد(r= -0/28 و .(p< 0/001 همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که بعد حقوقی و فرهنگی احساس نابرابری جنسیتی متغیرهای پیشبینی کننده معناداری برای رضایت از زندگی هستند. نتایج مطالعه حاکی از آن است که علی رغم احساس نابرابری جنسیتی زیاد و خیلی زیاد در بین دانشجویان دختر دانشگاه، رضایت از زندگی آنان متاثر از همبستگی قوی با این احساس نیست که میتواند تایید کننده این موضوع باشد که احساس نابرابری جنسیتی هنوز به یک مساله چالش برانگیز برای شرکت کنندگان مطالعه تبدیل نشده است و نابرابری های جنسیتی تا حدی در قالب باورها، اعتقادات و نحوه جامعه پذیری آنها توجیه پذیر است.

کلیدواژه ها

احساس نابرابری جنسیتی، رضایت از زندگی، دانشجو، رفاه ذهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.