ارزیابی ریسک آلودگی آبهای سطحی با استفاده از روش WRASTIC (مطالعه موردی: محدوده آستانه کوچصفهان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران، کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ACAECONF03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسعید راثی نظامی

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

بهنام خوشنودی خرشتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران- مدیریت منابع آب دانشگاه محقق اردبیلی

اشکان بنی خدمت

دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران- مدیریت منابع آب دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

آلودگی در منابع آب سطحی و زیرزمینی از جمله مخاطراتی هستند که به دلیل گسترش فعالیتهای انسانی در بسیاری از مناطق جهان رخ می دهند، به طوری که سالانه صدمات و خسارات اقتصادی و زیست محیطی گسترده ای را به وجود میآورند. سرزمین ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سالهای اخیر شاهد بروز چنین رخدادهایی در بیشتر نقاط کشور بوده است. افزایش جمعیت، تسریع روند شهرنشینی، توسعه فعالیت کشاورزی و استفاده از سم و کود شیمیایی غیراصولی و سرریز آنها به منابع آب باعث آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی گردیده و لزوم مدیریت ریسک آلودگی این منابع امری اجتناب ناپذیر میباشد. از این رو در این پژوهش ریسک آلودگی آبهای سطحی محدوده آستانه کوچصفهان در استان گیلان با استفاده از روش WRASTIC مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. در ابتدا داده های مورد نیاز در این مطالعه به کمک سازمانها و ارگانهای مربوطه و مطالعات میدانی در سطح حوضه تهیه و تنظیم شد و در سپس به کمک نرم افزار GIS محل استقرار منابع آلاینده تعیین گردید و در نهایت میزان ریسک به کمک روش WRASTIC و شاخصهای مدل مربوطه محاسبه گردید. نتایج نشان میدهد که زیرحوضه های مختلف دارای ریسک آلودگی متفاوتی هستند که مهمترین عوامل محدود کننده در سطح حوضه برای زیرحوضه های با ریسک بالا، صنایع و کشاورزی می باشد.

کلیدواژه ها

ریسک آلودگی، آب سطحی، WRASTIC، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.