پهنه بندی کیفی آب رودخانه گرگانرود بر اساس شاخص WQI و GIS
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_959
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1942
نویسندگان
استاد دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست،دانشگاه تهران
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
فارغ التحصیل برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشگاه تهران
چکیده
رودخانه ها به عنوان یکی از منابع اساسی تامین آب برای مصارف گوناگون از جمله کشاورزی، شرب و صنعت مطح می باشد. از اینرو پایش کیفیت این منابع با توجه به خشکسالی های اخیر و توسعه شهری و روستائی یکی از وظایف مهم در حیطه مدیریت محیط زیست مصوب می گردد. با توجه به اهمیت رودخانه گرگانورد در برداشت آب از آن جهت مصارف مختلف و همچنین تخلیه آلاینده های متعدد به آن، ارزیابی کیفی آب این رودخانه ضروری به نظر می رسد. از طرفی پهنه بندی آلودگی و ارائه تصویر صحیح از وضعیت کیفی آبهای سطحی توسط GIS باعث می گردد تا هرگونه تصمیم گیری مدیریتی که اثرات زیست محیطی آن به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم متوجه آبهای سطحی کشور باشد با آگاهی بیشتر اتخاذ گردد. در این مطالعه نمونه برداری از 23 ایستگاه مورد نظر انجام گرفت و پارامترهای کیفی شامل: دما، اکسیژن محلول، BOD، کلیفرم مدفوعی، نیترات، فسفات، کلیسم، منیزیم، آمونیاک، pH، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول و معلق در طول رودخانه بررسی گردیده. داده های حاصل از مطالعه با استفاده از شاخص ملی کیفیت آب WQI مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در نهایت مسیر رودخانه با استفاده از نرم افزار رسانه اطلاعات جغرافیایی پهنه بندی گردید.کلیدواژه ها
پهنه بندی، اطلاعات جغرافیایی، رودخانه گرگانرود، شاخص کیفیت آبمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.