بررسی عملکرد فرآیند الکتروکواگولاسیون درحذف فلزات سنگین سرب،کادمیوم و کروم ازآب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF05_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد هاشم زاده

دانشجوی دکترای مهندسی محیط زیست آب و فاضلاب، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

محسن بهنژاد

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست آب و فاضلاب، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

امیر حسام حسنی

استاد تمام دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران،ایران

چکیده

استفاده روز افزون از فلزات سنگین در صنعت باعث افزایش تخلیه آنها در غالب پساب های صنعتی به محیط زیست شده است. الکتروکوآگولاسیون فرآیند پیچیده ای با چندین مکانیسم عملیاتی برای حذف آلاینده ها است. استفاده از این فرآیند به عنوان روشی موثر و مقرون به صرفه جهت حذف فلزات سنگین از آب معرفی شده است. در این پژوهش ، متغییرهای مورد مطالعه عبارتند از مدت زمان واکنش، فاصله الکترودها از یکدیگر، غلظت اولیه فلزات سنگین، جنس الکترودها، ولتاژ ورودی و pH و تاثیر هر یک از این متغیر ها در حذف سرب ، کادمیم و کروم ،مورد بررسی قرار گرفتند. جهت انجام این تحقیق از یک پایلوت با حجم 5.4 لیتر از جنس پلکسی گلاس به طول 20 ،عرض 15 ، ارتفاع 18 سانتی متر و با الکترود هایی از جنس آهن ، آلومینیم و استیل به طول و عرض 15 و ضخامت 0.2 سانتی متر و محدوده ولتاژ 0 تا 48 ولت استفاده شده است. نتایچ حاصل از مطالعه حاضر نشان داد راندمان حذف فلزات سنگین، سرب، کادمیوم و کروم بوسیله فرآیند الکترو کوآگولاسیون با افزایش ولتاژ و زمان واکنش رابطه مستقیم دارد به طوری که بهترین راندمان حذف در ولتاژ 40 ولت، زمان واکنش 40 دقیقه رخ داده است. با افزایش غلظت اولیه فلزات سنگین از 1-50 میلی گرم بر لیتر درصد حذف برای فلزات سرب، کادمیوم کروم کاهش یافته است. بیشترین درصد های حذف نیز توسط جفت الکترودهای آهن آلومینیوم که فاصله الکترودها 5 سانتی متر و pH برابر 3 (pH اسیدی) به دست آمده است.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین،ترسیب شیمیایی ، انعقاد الکتریکی، محیط های آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.