شکل زیستی تیپ های غالب در ذخیره گاه جنگلی دره قاسملوی شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF05_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله ملک محمدی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد رشته علوم گیاهی دانشکده علوم دانشگاه ارومیه

احمد محمودزاده

هیات علمی دانشکده محیط زیست گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه

عبداله حسن زاده

هیات علمی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی

چکیده

جنگل ها از جمله اکوسیستم های حیاتی و ذخیره گاه های حائز اهمیت در کشور هستند، مطالعه بر روی پوشش گیاهی این مناطق در خصوص ارائه راهکارهای حفاظتی و مدیریتی حفظ از اولویت های خاص پژوهشگران محسوب می شود مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تعیین شکل زیستی تیپ های غالب در منطقه حفاظت شده ی دره قاسملو انجام شد. به این منظور، نمونه های گیاهی منطقه با استفاده از منابع موجود شناسایی و تیره، سرده و گوجه هر یک از آنها تعیین شد نتایج بررسی نشان داد در مجموع، تعداد 204 گوجه متعلق به 50 تیره و 165 جنس، همچنین 12 تیپ گیاهی شناسایی شدند. پس از شناسایی 4 تیپ غالب منطقه ترکیب گیاهی این تیپ ها از جمله تیپ ارس با ترکیب گیاهی فانروفیت ها 15%، کامفیت ها 4%، همی کریپتوفیت ها 33 %، تروفیت ها 33 % و کریپتوفیت ها 10% طیف زیستی شناسایی شد.

کلیدواژه ها

ارس، ارومیه، جنگل، شکل زیستی، قاسملو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.