مطالعه فلزات سنگین کادمیوم و روی در گرد و غبار راسب شونده و خاک سطحی دفنگاه زباله شهرستان خاش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF05_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا میرکازهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی ها، محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

محمدرضا رضایی

دانشیار، دکتری تغذیه طیور، محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه بیرجند

چکیده

یکی از منابع ایجاد کننده گرد و غبار و خاک آلوده به فلزات سنگین، مکان ھای دفن زباله می باشند که می توانند مشکلات محیط زیستی زیادی را ایجاد نمایند. ھدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه وضعیت آلودگی گرد و غبار راسبشونده و خاک سطحی (10-5 سانتیمتر) به فلزات سنگین کادمیوم و روی در جھت وزش باد غالب (شمال غرب – جنوب شرق) محل دفن زباله شھر خاش بود است ابتدا از طریق مشاھده به بررسی وضعیت کنونی محل دفن زباله پرداخته و سپس نمونه ھا از 10 ایستگاه در منطقه مورد مطالعه در دی ماه 1392 تھیه گردید. پس از آماده سازی نمونه ھا غلظت فلزات سنگین مورد مطالعه با استفاده از دستگاه جذب اتمی (700 Analytikjena, Contr AA) اندازه گیری شد. آنالیز داده ھا با استفاده از نرم افزارھای SPSS16 و Excel انجام گردید. مقادیر شاخص زمین انباشتگی و CF با استفاده از فرمول محاسبه گردیدند. میانگین غلظت کادمیوم و روی در گرد و غبار راسب شونده به ترتیب 3/28 و 1190/65 میلی گرم بر کیلوگرم و در خاک سطحی (5-10 سانتیمتر) به ترتیب 3/65 و 1304/02 میلی گرم بر کیلوگرم شد. شاخص Igeoدر رده آلودگی متوسط تا شدید، فاکتور آلودگی درجه آلودگی خیلی قوی اندازه گیری شد. نتایج آنالیز داده ھا نشان داد ایستگاه شاھد 1 تقریبا بدون آلودگی و سایر ایستگاه ھا آلودگی قوی از نظر عناصر سنگین روی و کادمیوم داشته اند.

کلیدواژه ها

گرد و غبار، خاک سطحی، فلزات سنگین، دفنگاه، خاش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.