بهینه سازی شرایط پیش فرآوری کاه برنج توسط نمک سدیم کربنات در فرایند تولید بیو اتانول

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا یونسی

سازمان توسعه منابع انرژی گروه شهید حاج امینی دفتر طراحی شهید بهمن پناهدار

چکیده

در این مطالعه کاه برنج به عنوان فراوان ترین ماده لیگنوسلولزی توسط پیش فرآوری نمک سدیم کربنات جھت تولید قندھای قابل تخمیر و سپس بیواتانول مورد استفاده قرار گرفته است. پیش فرآوری در دماھای 09 و 129 و 159 و 189 درجه سانتیگراد و در غلظت ھای 9/52 و 9/2 و 1 مولار از نمک سدیم کربنات در راکتور تحت فشار ھمزن دار با قابلیت تزریق مواد در دمای مورد نظر به منظور حذف ھرگونه اثر پیش گرمایشی انجام شده است و در زمان ھای 09، 09، 159 و 189 دقیقه از راکتور نمونه گیری شده است. نمونه ھای حاصله به منظور تعیین میزان گلوکز تولیدی به مدت 25 ساعت در دمای 52 درجه سانتیگراد توسط مخلوط آنزیمی سلولاز و بتا گلوکسیداز ھیدرولیز شدند. بھترین نمونه ھا از نظر میزان تولید قند در دمای 08 درجه سانتیگراد در معرض ھیدرولیز آنزیمی و تخمیر ھمزمان توسط مخمر ساکارومایسیس سرویسیه به منظور تولید اتانول قرار گرفته اند. بھترین نمونه در تولید قند نمونه ی پیش فرآوری شده توسط نمک سدیم کربنات با غلظت 9/2 مولار در دمای 189 درجه سانتیگراد و به مدت زمان 159 دقیقه بوده است که از 19 گرم بر لیتر سوبسترا پیش فرآوری شده 8/2 گرم گلوکز تولید شده و بازده تولید گلوکز در حدود 02% بوده است در حالی که برای کاه پیش فراوری نشده این مقدار تنھا برابر با 1/8 گرم بر لیتر بوده که افزایش بیش از 599 درصدی را به ھمراه داشته است. بھترین نتایج حاصل از SFF مربوط به پیش فرآوری با غلظت 9/2 و 1 مولار از سدیم کربنات در دمای 189 درجه سانتیگراد به مدت زمان 159 دقیقه بوده که تولید اتانول حدود 029 میلی گرم اتانول به ازای 1 گرم ماده پیش فرآوری شده است و بازده 82 %تولید اتانول برای آن بدست آمده است.

کلیدواژه ها

بیواتانول، پیش فراوری، کاه برنج، سدیم کربنات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.