بررسی و شناسایی تنوع فیتوپلاتکتونی حوضه ی آبریز اروند با تاثیرگذاری از میزان کلروفیل a در منطقه ی مورد مطالعه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF05_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو صادقی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد اکولوژی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

احمد سواری

استاد دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

سیدصدرالدین قائم مقامی

استادیار دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

حسین محمدعسگری

استادیار دانشکده مهندسی محیط زیست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

حوضه ی آبریز اروند یکی از مهمترین شاه راه های آبی کشور در استان خوزستان می باشد که شامل رودهای کارون بهمنشیر و اروندرود می باشد. در این حوضه تولید کنندگان اولیه چون فتوپلانکتونها به عنوان مهم ترین منبع غذایی سایر موجودات حضور گسترده ای دارند. بنابراین، بررسی و شناسایی فیتوپلانکتونهای موجود در منطقه مورد مطالعه همزمان با سنجش میزان کلروفیل a می تواند بیانگر میزان تولیدات اولین زنجیره غذایی موجودات باشد. در این پژوهش با مطالعات میدانی و آزمایشگاهی میانگین میزان کلروفیل a حوضه در دو فصل سرد و گرم به ترتیب 4/5 و 18/5 میلی گرم بر متر مکعب برآورد شد. هم چنین، در مطالعه حاضر 30 جنس و 21 خانواده از 3 شاخه Bacillariophyta و Charophyta و Chlorophyta و Cyanophyta شناسایی شد. با توجه به اینکه میزان کلروفیل a اندازه گیری شده در آب به طور مستقیمی با میزان فتوپلانکتون ها در ارتباط است، بنابراین می توان با توجه به میزان کلروفیل اندازه گیری شده فراوانی کلی فیتوپلانکتون ها راتخمین زد.

کلیدواژه ها

حوضه ی آبریز اروند، کلروفیلa، فیتوپلانکتون، تولیدکنندگان اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.