رژیم غذایی به عنوان یک عامل التهابزا یا ضد التهابی: یک مطالعه مروری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش پژوهشی سالیانه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
- کد COI اختصاصی: CSUMSMED05_242
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 563
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی تغذیه، دانشکده تغدیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
استادیار گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده
مقدمه: التهاب یکی از پاسخ های سیستم ایمنی بدن است که با حذف عوامل مخرب از بدن در مقابل آسیب های مختلف، دفاع می کند. التهاب یک شمشیر دولبه است چراکه در صورت عدم کنترل به ارگان ها حمله کرده و ایجاد بیماری می کند؛ بنابراین باید در محدوده مناسب کنترل شود. با وجود مشخص نبودن رابطه علت معلولی، ارتباط بین التهاب و بیماری های مزمن ثابت شده است. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در التهاب، رژیم غذایی است که می تواند در افزایش یا کاهش شاخص های التهابی موثر باشد.روش تحقیق : جستجو در پایگاه داده های مختلف مانند PubMed، Scopus و Sciencedirect و با کلمات کلیدی مانند inflammation و diet صورت گرفت.یافته ها: طبق مطالعات انجام شده، عوامل مختلف رژیم غذایی می توانند در ایجاد یا پیشگیری از التهاب موثر باشند. دریافت کالری اضافی همراه با زندگی غیر فعال باعث چاقی و مقاومت انسولینی شده و التهاب را افزایش می دهد. مصرف کربوهیدرات با شاخص گلایسمیک بالا تولید ایکوزانوئید های التهابزا و رادیکالهای آزاد و همچنین ترشح انسولین را افزایش داده و از این طریق باعث التهابزایی می شود در حالی که میوه ها و سبزیجات به دلیل مقادیر بالای پلی فنول ها خاصیت ضد التهابی دارند. اسیدهای چرب امگا-6 با فعال کردن آنزیم دلتا 5 و 6 دساچوراز، مسیر های التهابی را فعال کرده و خاصیت التهابزایی داشته اما اسیدهای چرب امگا-3 با غیر فعال کردن این آنزیم ها خاصیت ضدالتهابی اعمال می کنند. پروتئین های غذایی نیز براساس منشا،نوع چربی و نوع پخت در روند التهاب موثر هستند به عنوان مثال پروتئین گیاهی مانند سویا و قارچ دارای ویژگیهای ضدالتهابی و غذاهای سرخ شده، غلات تصفیه شده، شکر و گوشت قرمز و فراوری شده در افزایش التهاب نقش دارند. همچنین خواص ضدالتهابی موادی مانند انواع چای، شکلات تلخ و ادویه هایی مانند زنجبیل و زردچوبه نیز در مطالعات مختلف نشان داده شده است. نتیجه گیری: مصرف غلات کامل، میوه، سبزیجات، ماهی، حبوبات، آجیل، فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش مصرف غذاهای سرخ شده، غلات تصفیه شده، شکر و گوشت قرمز و فراوری شده کلید اصلی رژیم ضدالتهابی می باشد.کلیدواژه ها
Inflammation, Anti-inflammatory dietمقالات مرتبط جدید
- سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش
- The Effect of Pillbox Use on Medication Adherence Among Elderly Patients: A Randomized Controlled Trial
- Hematological Changes, Serum Interferon Gamma and Interleukin-۴ Alterations in Normal Pregnancy and Preeclampsia
- Survey on the Causes of Road Traffic Accidents in Sulaymaniyah, Kurdistan Region, Iraq
- Adenosine A۱ Receptor Antagonist Up-regulates Casp۳ and Stimulates Apoptosis Rate in Breast Cancer Cell Line T۴۷D
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.