بررسی سواد سلامت و عوامل مرتبط با آن در شهر کرمان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش پژوهشی سالیانه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
- کد COI اختصاصی: CSUMSMED05_239
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
استادیار، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
چکیده
مقدمه: سواد سلامت، نقش مهمی در عملکرد و رفتار افراد در رابطه با پیام های بهداشتی و درمانی دارد ، که افراد داری سواد سلامت بیشتر با مراکز خدمات درمانی ارتباط بهتری را برقرار میکنند و نیز به دستورات بهداشتی و درمانی بیشتر از سایرین توجه کرده و انها را با دقت بیشتری اجرا می کنند ،از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی سواد سلامت و عوامل مرتبط با ان در شهر کرمان انجام گرفت.روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری کلیه شهروندان بالای 18 سال که دارای حداقل سواد خواندن و نوشتن بوده اند، بود. 700 شهروند به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه 33 سوالی سواد سلامت جمعیت شهری ایران (HELIA) می باشد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها ، داده ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون های تی مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون) و نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میانگین نمره کل سواد سلامت در شهروندان 13.80±65.62 (700= n)بود. سواد سلامت 53.2 درصد (372 =n) از شهروندان در حد ناکافی، و نه چندان کافی بود و نیز بین میانگین سواد سلامت با سطح تحصیلات و میزان تماشای شبکه تلوزیونی سلامت، ارتباط معناداری وجود داشت. همچنین افرادی که یکی از اعضای خانواده آن ها شاغل در کادر درمان بود، از سواد سلامت بیشتری برخوردار بودند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان دادن که سواد سلامت بیششتر مردم شهر کرمان در حد ناکافی و نه چندان کافی بود که این امر لزوم توجه بیشتر به افزایش سواد سلامت را در برنامه ارتقای سلامت ، دارد. بدین طریق میتوان تاثیرات منفی سطح سواد سلامت پایین را در جامعه کاهش داد.کلیدواژه ها
سواد سلامت، سلامتی، شهرکرمانمقالات مرتبط جدید
- سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش
- The Effect of Pillbox Use on Medication Adherence Among Elderly Patients: A Randomized Controlled Trial
- Hematological Changes, Serum Interferon Gamma and Interleukin-۴ Alterations in Normal Pregnancy and Preeclampsia
- Survey on the Causes of Road Traffic Accidents in Sulaymaniyah, Kurdistan Region, Iraq
- Adenosine A۱ Receptor Antagonist Up-regulates Casp۳ and Stimulates Apoptosis Rate in Breast Cancer Cell Line T۴۷D
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.