سبک یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان: یک مطالعه مقطعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش پژوهشی سالیانه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان
  • کد COI اختصاصی: CSUMSMED05_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بابامحمدی

دکتری پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

زهرا صیادجو

کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

فائزه دیهیم فر

کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

هاجر چهارپاشلو

کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

چکیده

مقدمه : عوامل متعددی مانند هوش، ویژگی های شخصیتی، دشواری تکالیف و تفاوت سبک های یادگیری می توانند بر جریان یادگیری تاثیرگذار باشند. این مطالعه با هدف تعیین سبک های یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شده است.روش تحقیق : در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 228 نفر از دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی، توانبخشی، پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1396 به روش نمونه گیری آسان انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش آخرین نسخه پرسش-نامه سبک یادگیری کلب بود. در نهایت داده ها از طریق نرم افزار آماری نسخه 18 و آزمون های آماری توصیفی (درصد فراوانی) و تحلیلی (کای اسکوئر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: از 228 دانشجوی شرکت کننده در مطالعه 8/54% مونث و 5/89% مجرد بودند. 2/63% معدل بالاتر از 16 داشتند و 2/52% ترم 2 تحصیلی بودند. به طور کلی سبک یادگیری 4/40% دانشجویان جذب کننده، 9/21% واگرا، 3/19% انطباق یابنده و 4/18% هم گرا بود. ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری و رشته تحصیلی (014/0P=) و نیز بین معدل و سبک یادگیری (006/0P=) مشاهده شد، اما ارتباط معنی داری بین سبک یادگیری با جنس، سن، وضعیت تاهل و ترم تحصیلی دیده نشد (05/0< P).نتیجه گیری: با توجه به اینکه سبک یادگیری غالب دانشجویان جذب کننده بوده است و این افراد بیشتر به مفاهیم انتزاعی علاقه مند هستند تا به مردم، و با توجه به این نکته که حرف پزشکی از مشاغل ارتباطی، مردم محور و عملی است، لازم است اساتید دانشگاه توجه بیشتری به این سبک یادگیری داشته باشند، تا با استفاده از استراتژی های مختلف آموزشی باعث تقویت و افزایش توانمندی های لازم برای این گروه از فراگیران در محیط های آموزشی و بالینی شوند.

کلیدواژه ها

سبک یادگیری، دانشجویان، علوم پزشکی، نظریه کلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.