بهینه کاوی سیستم لجستیک معکوس در سازمان های نظامی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 20، شماره: 60
- کد COI اختصاصی: JR_SCMJ-20-60_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه جامع امام حسین (ع)
کاندید دکترای مهندسی صنایع، مدیر گروه پژوهشی آماد (زنجیره تامین)، مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، پژوهشگر مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی
چکیده
در این مقاله سعی شده است با مطالعه تطبیقی لجستیک معکوس ارتشهای پیشرو و به کارگیری نظرات خبرگان این موضوع در سازمان های نظامی، روش های بهبود در فرآیندها و ساختار لجستیک معکوس در سازمان های نظامی استخراج شود. بدین منظور در حوزه لجستیک معکوس ارتش های عضو ناتو، کشورهای روسیه، انگلستان و امریکا مورد مطالعه، بررسی و تحلیل قرار گرفت. نقاط قوت و ضعف هر کشور احصا شده و پس از جمع بندی و صحه گذاری توسط خبرگان، موارد قابل پیاده سازی در سازمان مورد مطالعه، راهکارهای بهبود در سه حوزه فرآیندهای تخصصی لجستیک معکوس، فرآیندهای مدیریتی و توانمندسازها دسته بندی شد. مطالعه تطبیقی یکی از روش هایی است که تحت عنوان الگوبرداری نیز مورد استفاده قرار می گیرد، در این روش به طور مداوم وضعیت ها، پیشرفت ها، فناوری و کیفیت خدمات و همچنین سیستم های سایر مراکز و سازمان های مشابه که پیشرفته تر از سازمان ما می باشند مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و از مزیت های آنها الگوبرداری می شود. یکی از زیرسامانه های آماد و پشتیبانی در سازمان مورد مطالعه لجستیک معکوس تعیین تکلیف اقلام و تجهیزات است که به مقوله تعیین وضعیت اقلام و تجهیزات مازاد و بلااستفاده سازمان پرداخته و با انجام این اقدام، وضعیت کالاهای مازاد سازمان به لحاظ قابل استفاده بودن، از رده خارج بودن، قابل واگذاری یا اهداء بودن و مواردی از این دست تعیین می شودکلیدواژه ها
لجستیک معکوس, بهینه کاوی, لجستیک نظامی, تعیین تکلیف اقلام و تجهیزات بلااستفاده, بازیافت, امحاءاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.