بررسی تاثیر سکوت سازمانی (صدای کارکنان) بر کاهش عملکرد سازمان (مطالعه موردی: صنعت هوانوردی کشور)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه خاصی جوان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین

احمد صادقی

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی صنایع، دانشکده صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین

چکیده

با توجه به رقابت جهانی، ارزیابی عملکرد شغلی برای بقاء سازمان مورد نیاز میباشد و دلیل اصلی برای ارزیابی و اندازه گیری عملکرد سازمان، افزایش اثربخشی کلی سازمان و فرآیندهای کسب و کار میباشد. از طرفی ازکارکنان به عنوان بزرگترین سرمایه هر سازمانی انتظار می رود که با دانش، ایده ها، نظرات و پیشنهادات خود در جهت توسعه سازمان مشارکت داشته باشند، اما گاهی اوقات آنها ترجیح می دهند که سکوت پیشه کنند. در میان بسیاری از تصمیمات اساسی که در محیط کار توسط افراد گرفته می شود ممکن است آن ها ایده ها، عقاید و دل مشغولی های خود را بیان نکنند. زمانی که افراد در سازمان ها تصمیم می گیرند که ایده های خود را در مورد مشکلات سازمانی بیان نکنند به پدیده ای تبدیل می شوند که موریسون و میلیکان از آن تحت عنوان سکوت سازمانی نام می برند و عبارتست از خودداری از بیان ایده ها، نظرات و اطلاعات راجع به مشکلات سازمانی. لذا هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سکوت سازمانی بر عملکرد سازمان میباشد. روش پژوهش از نوع همبستگی و رگرسیون (پیش بینی) میباشد. جامعه آماری شامل کلیه پرسنل شرکت هواپیمایی ماهان به تعداد 1623 نفر، که حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران به تعداد 310 نفر برآورد شد، که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش دو عدد پرسشنامه استاندارد عملکرد سازمانی و سکوت سازمانی میباشد که روایی و پایایی آنها مورد تائید میباشد. تجزیه و تحلیل دادهها با کمک نرم افزار SPSS 22 انجام خواهد شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که سکوت نوع دوستانه بر عملکرد سازمان اثر مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

سکوت تدافعی، سکوت مطیع، سکوت نوع دوستانه، عملکرد سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.