بهینه سازی آب شیرین کن خورشیدی با فرآیند HD براساس تحلیل ترمودینامیکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق،مهندسی مکانیک، کامپیوتر و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: EMECCONF03_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی کاظمی

کارشناس ارشد مهندسی سیستم های انرژی دانشگاه تهران

مجید شفیع پورمطلق

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه با توجه به بحران کم آبی و همچنین افزایش بین المللی نرخ سوخت های فسیلی و حذف یارانه های سوخت در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی راهکاری مناسب برای تهیه ی آب شیرین در مناطق دوردست و خشک می باشد. بازده پایین این دستگاه ها نسبت به سایر دستگاه های آب شیرین کن که با سوخت های فسیلی کار می کنند، سبب شده تا مطالعه های گسترده ای برای افزایش بازده این دستگاه ها صورت پذیرد. شناخت پارامترهای موثر بر بازده دستگاه و همچنین بررسی مشکلات عملیاتی، امکان طراحی مناسب را فراهم آورده و سبب افزایش تولید آب شیرین می گردد. در طراحی و ساخت این دستگاه ها باید هزینه ها را پایین نگه داشت . مواردی از قبیل میزان سرویس دهی، هزینه ی مکان نصب دستگاه ها، هزینه ی عملیاتی، هزینه ی استهلاک، هزینه ی کارگر، نرخ بهره، هزینه ی تعمیر و نگهداری و هزینه ی حمل و نقل از موارد هزینه ساز می باشند یک نمونه ازفناوری هایی که از چرخه طبیعت تقلید می کند (بارش باران) سیکل مرطوب کننده-رطوبت گیر((HD می باشد. این تکنولوژی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته و تعدادی از محققان آن ها را مورد ارزیابی قرار داده اند . در این مقاله ضمن بررسی انواع سیکل های فرآیند HD به ارزیابی ترمودینامیکی فناوری مزبور پرداخته و اثر پارامترهای مختلف بر روی عملکرد وکارایی (GOR) دستگاه مشخص شده اند.

کلیدواژه ها

بهینه سازی- آب شیرین کن خورشیدی- رطوبت زا، رطوبت گیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.