اثر تنش شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بابایی قاقلستانی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

احمد توبه

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

معصومه اسدی گاکیه

مربی مرکز هایتک اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه

بیتا زاجی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران

چکیده

با توجه به رشدد گیاهان دارویی متنو و روند افزایش توسعه اراضی شور در کشور، شناسایی گیاهان دارویی مقاوم بهشوری اهمیت زیادی دارد. جهت بررسی اثر شوری بر جوانه زنی سه گیاه دارویی شنبلیله (Trigonella foenum-graecum)،رازیانه (Foeniculum vulgare) و گشنیز (Coriandrum sativum)، آزمایشی با پنج سطح شوری شامل صفر (شاهد)، 50100، 150 و 200 میلی مولار در قالب طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه بیوتکنولوژی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استانکرمانشاه در سال 1396 اجرا شد. در این تحقیق درصد و سرعت جوانه زنی اندازه گیری شد. با افزایش سطوح شوری درصد وسرعت جوانه زنی در هر سه گیاه دارویی کاهش یافت. در شاهد (آب مقطر) بیشترین جوانه زنی بدست آمد، با افزایش سطحشوری از درصد جوانه زنی کاسته شد، شنبلیله نسبت به رازیانه و گشنیز در سطح شوری 200 میلی مولار بیشترین جوانه زنیرا داشت. گشنیز کمترین درصد جوانه زنی را داشت به طوری که در تیمار 200 میلی مولار نسبت به شاهد (آب مقطر) 85درصد کاهش جوانه زنی مشاهده شد. براساس نتایج حاصل از این آزمایش مشخص شد که در بین سه گونه مورد بررسیشنبلیله تحمل نسبتا مطلوبی به سطوح بالای شوری در مرحله جوانه زنی داشته و گشنیز حساس ترین بود.

کلیدواژه ها

رازیانه، شنبلیله، گشنیز، گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.