جایگاه طراحی محیط پایدار و اکوتوریسم با رویکرد حفاظت از محیط زیست در ایران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_853
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1811
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واح
کارشناس ارشدمهندسی طراحی
چکیده
بر اساس تعریف « جامعه بین المللی اکوتوریسم( TIES )اکوتوریسم، سفر مسوولانه به محیطهای طبیعی است که محیط زیست را حفظ و به رفاه مردم محلی کمک میکند.» این به آن معنی است که افرادی که در زمینه اکوتوریسم فعالیت میکنند باید 1) لطمه به طبیعت را به حداقل برسانند. 2) توجهات و احترامات فرهنگی و محیطزیستی را به خاطر داشته باشند. 3) موجبات به وجود آمدن خاطرات خوش برای میهمانان و میزبانان را فراهم آورند. 4) برای حفظ محیط زیست درآمدزایی مستقیم داشته باشند. 5)برای مردم محلی سودآوری اقتصادی داشته باشند. 6) نسبت به موقعیت سیاسی، اجتماعی و محیطزیست کشور میزبان توجه بیشتری نشان دهند. 7) به حقوق بشر و حقوق کارگر احترام بگذارند. اکوتوریسم یکی از درآمدزاترین بخشهای توریسم است. اکوتوریستها کم توقعاند و برای دیدن طبیعت به راحتی خرج میکنند. خوابیدن در چادر را به هتل پنج ستاره ترجیح میدهند و برای دیدن گونههای نادر در پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده حاضرند هزینه بپردازند. دارا بودن اقلیمهای متفاوت آب و هوایی و فاصله اندک کویر و کوه و دریا نیز باعث شده پتانسیلهای اکوتوریستی ایران بسیار بالا باشد. اکوتوریسم در برنامه ریزی توسعه ملی توریسم در ایران نقشی محوری داشته و با توجه به اهمیت این شاخه از صنعت گردشگری، تدوین طرح های جدید برای جذب گردشگران طبیعت گرد از نیازهای اصلی این صنعت به شمار می رود. اکوتوریسم در ایران که به عنوان یکی از پنج کشور برخوردار از بیشترین تنوع اقلیمی در جهان ( یکی از 10 کشور تاریخی و فرهنگی) و یکی از ذخیره گاه های متنوع زیستی کره زمین است از مزیت نسبی افزون تری نسبت به دیگر شاخه های توریسم برخوردار است.کلیدواژه ها
اکوتوریسم، گردشگری سبز، محیط پایدار، محیط زیست، طراحی محیطمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.