اثرات متقابل کود آلی و کشت گیاه لگوم بر منحنی های نفوذ در یک خاک منطقه نیمه خشک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

شکراله اصغری

دانشیار، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر کاربرد توام کودهای آلی و کشت گیاهان لگوم پارامترهای نفوذ آب در یک خاکمنتخب از منطقه نیمه خشک بود. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بود که در آن فاکتور اول، سه نوعکود آلی شامل کمپوست گاوی، ورمی کمپوست گاوی و کود مرغی، فاکتور دوم، مقادیر مصرفی هر کود در سه سطح شامل صفر،75 و 150 کیلوگرم نیتروژن خالص کود در هر هکتار و فاکتور سوم، سه نوع تیمار کشت گیاه لگوم شامل بدون کشت، کشتنخود و کشت عدس در سه تکرار در نظر گرفته شد. براساس نتایج تحقیق حاضر در بین تیمار کود آلی، کود کمپوست گاویبیشترین تاثیر مثبت را بر میزان نفوذ تجمعی آب در خاک منتخب از منطقه نیمه خشک داشت. همچنین در بین اثر متقابلمقدار مصرف کود بر منحنی نفوذ تجمعی آب بیشترین اثر مربوط به مصرف 150 کیلوگرم نیتروژن خالص کود در هر هکتار بود.که علت آن را میتوان به تاثیر اضافه کردن بیشترین مقدار کود آلی نسبت داد که از طریق خاکدانه سازی و بهبود ساختمانخاک با ایجاد خاکدانه های درشت باعث افزایش سرعت نفوذ آب در خاک شده، در نتیجه نفوذ تجمعی آب در خاک افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

گیاه لگوم، کود آلی، پارامترهای نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.