بررسی همبستگی بین رواناب و بافت خاک در دشت اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آقاعلیزاده ثمرین

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی خاک، دانشگاه محقق اردبیلی

آیدا عباسی کلو

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

اباذر اسمعلی عوری

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

بررسی تغییرات رواناب و فرسایش خاک با تغییرات خصوصیات خاک و شناخت متغیرهای موثر خاک بر وقوع آنمیتواند در بهبود توصیه های مدیریتی و کمی نمودن تغییرات رواناب و فرسایش خاک مفید واقع شود. این تحقیق به منظوربررسی رابطه بین بافت خاک و میزان تولید رواناب با استفاده از شبیه ساز باران در منطقه دشت اردبیل انجام گرفت. برای اینمنظور ابتدا در 40 نقطه از عمق 0-30 سانتیمتری خاک برای تعیین بافت خاک به طریق شبکه سلولی منظم نمونه برداری گردید. سپس با استفاده از دستگاه باران ساز، بارشی با شدت 23/9 میلیمتر بر ساعت و به مدت 14 دقیقه در هر پلات 1×1 مترمربع ایجاد شد. مدل رگرسیونی برای برآورد رواناب از طریق بافت خاک با استفاده از نرم افزار SPSS ایجاد گردید . درمرحله بعد با استفاده از Arc GIS ، درون یابی بین نقاط با استفاده از روش کریجینگ صورت پذیرفت و نقشه ی هر کدام ازپارامترها شامل Sand, Clay و Silt تهیه و کلاس بندی شدند، از ترکیب نقشه این پارامترها از روی مدل حاصله نقشهپتانسیل تولید رواناب تهیه و در نهایت پهنه بندی شد. نتایج نشان داد میزان رواناب با مقدار رس، شن و سیلت دارای همبستگیمعنی داری می باشد. میانگین رواناب 3/24 لیتر و پتانسیل تولید رواناب در منطقه موردنظر متوسط که حدود 5-1 لیتر است.

کلیدواژه ها

رواناب، بارانساز، بافت خاک، کریجینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.