بررسی اثر جنس تیغه بر چسبندگی بین خاک و فلز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مهرنگ مرنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

غلامحسین شاهقلی

دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عبدالمجید معین فر

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

خاکورزی یکی از مهمترین مراحل تولید محصولات کشاورزی است؛ این عملیات با صرف انرژی بسیاری بالابرای بریدن، بالابردن، برگرداندن و بازسازی ساختار خاک صورت می گیرد. محققان سال ها تلاش کرده اند تابا طراحی درست ادوات کشاورزی از طریق کاهش اصطکاک و چسبندگی میان خاک و فلز هزینه هایعملیات خاکورزی را کاهش دهند؛ اما این کوشش ها بیشتر در جهت استفاده از پوشش های تفلون،امولسیون مایع و هوا و الکترواسمز بوده است. در این تحقیق دستگاهی برای اندازه گیری مقادیر چسبندگیطراحی و ساخته شد، سپس با سه بافت خاک شنی-لومی، لومی و رسی-لومی تحت سرعت های پیشرویمتفاوت و پنج جنس مختلف (فولاد معمولی، فولاد گالوانیزه، فایبرگلاس، نانو نتیریت تیتانیوم و کاربیدتانتالیوم) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش رطوبت در هر نوع خاک میزان چسبندگیخاک و فلز افزایش مییابد. همچنین با افزایش سرعت، نیروی چسبندگی نیز روند افزایشی داشت، با توجهبه نتایج تجزیه و تحلیل واریانس داده های چسبندگی خاک و فلز مشاهده شود که در بافت های شنی-لومی،لومی و رسی-لومی اثرات اصلی رطوبت، سرعت و جنس در سطح احتمال 0/01 معنی دار است. نکته حایزاهمیت این تحقیق آن است که استفاده از تیغه هایی با پوشش نانو (تانتالیوم کاربید و نتیریت تیتانیوم) باسیستم لایه نشانی DC به روش کندوپاشی که در محیط پلاسما بوجود آمده اند، بدلیل ایجاد زمین های نرم نسبت به سایر تیغه ها چسبندگی کمتری داشته و حداقل نیرو را در خاک می طلبد.

کلیدواژه ها

چسبندگی، پوشش نانو، خاک، رطوبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.