بررسی تاثیر منابع نیتروژنی بر صفات مورفولوژیکی تحت شرایط درون شیشه ای در گیاه رزماری (.Rosmarinus officinalis L)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز نریمانیان

گروه علوم باغبانی،دانشکده ی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

اسماعیل چمنی

گروه علوم باغبانی،دانشکده ی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

یونس پوربیرامی هیر

گروه علوم باغبانی،دانشکده ی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

حمیدرضا حیدری

گروه علوم باغبانی،دانشکده ی کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

رزماری (.Rosmarinus officinalis L) گیاهی چند ساله همیشه سبز، معطر بوده و به صورت درختچه ای می باشد. این گیاهمنبع بسیار غنی از فنول فعال زیستی است و این امر منجر به استفاده از آن در ساخت داروهای گیاهی شده است. رزماری به دلیلداشتن مقدار زیادی ویتامین ها و مواد معدنی ارزش غذایی بالایی دارد و در تهیه محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. اینگیاه دارای خاصیت آنتیاکسیدانتی بالایی بوده که این خاصیت به دلیل کمیت و کیفیت ترکیبات پلیفنولی موجود در آن میباشد.از مهمترین این ترکیبات می توان به رزماریک اسید، کارنوسیک اسید، کافئیک اسید،تیمول و کارنوسول اشاره نمود. آزمایش حاضربه منظور بررسی تاثیر انواع و غلظتهای مختلف منابع نیتروژنی بر صفات مورفولوژیکی گیاه رزماری صورت پذیرفت. ریزنمونه هایسرشاخه انتهایی گیاه در محیط کشت حاوی غلظت های مختلف گلوتامین، آسپارژین و آمونیوم نیترات (0، 50، 100، 150 و 200میلی گرم بر لیتر) با 10 تکرار به مدت 2 ماه کشت شدند. مقایسه میانگین داده ها نشان داد بیشترین میزان شاخه زایی و تعداد برگبه ترتیب در تیمار گلوتامین و آسپارژین با غلظت 200 میلی گرم بر لیتر مشاهده گردید؛ درحالی که بیشترین میزان ریشه زایی درغلظت صفر از گلوتامین و آسپاراژین به دست آمد.

کلیدواژه ها

آسپارژین، آمونیوم نیترات، شاخه زایی، گلوتامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.