عمل فکورانه درفرایند تدریس؛ با تاکید بر نظریه ی شوآب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA16_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رابعه هراتی

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان مشهد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی عمل فکورانه در فرایند تدریس، با تاکید بر نظریه ی شوآب بود، تا این طرح نوخاسته واثرات آن در نظام تعلیم و تربیت شناسایی شود. روش پژوهش توصیفی تحلیلی بود. پژوهشگر با تبیین دیدگاه های مختلف در این زمینه، به بررسی - دیدگاه شوآب پرداخته و نقش کارگزار فکور و مشخصه های آن را بیان نموده است. سپس زوایای مختلف عمل فکورانه در تدریس، ابتدا توصیف و سپس مورد تحلیل قرار گرفته است. یافته ها نشان داد که عمل فکورانه در تدریس، یکی از عوامل پیشرفت آموزش و یادگیری است. بهره گیری از هنرهای پرکویکال؛ در کنار تئوری، خواندن انتقادی و توجه به واژه رادیکال که مفهومی چون غورکردن و تامل دارد، حاکی از تاثیر مثبت عمل فکورانه در فرایند تدریس است. نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که گرایش معلمان به نقش کارگزار فکور، قادر به ایجاد فرصت برای نظام تربیتی، جهت حل مسائل است. عطف توجه به نقش معلم؛ به عنوان کارگزار فکور، خلاق و دارای ذوق و هنر معلمی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

عمل فکورانه، معلم فکور، نظر و عمل، نظریه ی شوآب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.