ارائه چارچوب حکمرانی دانش در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دانش سازمانی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_OKMJ-2-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد زارع پور

دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.

شهرام علیاری

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.

جعفر محمودی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران.

چکیده

با توجه به اهمیت پیاده­سازی حکمرانی دانش در سازمانهای پروژه محور در سالهای اخیر، شناسایی عوامل موثر بر ایجاد حکمرانی دانش در سازمانهای پروژه محور به منظور کمک به این سازمانها برای جلوگیری از خروج دانش کسب شده در طول طرحهای انجام شده با توجه به چالش­های موجود در فضای کسب و کار امروزی، امری ضروری است. هدف این مقاله، ارائه چارچوب حکمرانی دانش در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) به عنوان سازمانی پروژه­محور است که بازوی اجرایی و کلیدی کشور در عرصه­های مختلف اجرای طرحهای عمرانی و سازندگی قلمداد می­شود. این تحقیق از نوع کاربردی و توسعه­ای و روش آن کیفی از نوع تحلیل محتوای کیفی است. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل تمام مقالات در زمینه حکمرانی دانش از پایگاه­های داده معتبر بین­المللی و در بخش مصاحبه تمام مدیران و خبرگان فعال در قرارگاه و هلدینگ­های تخصصی تابع است که در بخش مقالات از روش نمونه­گیری نظری و در بخش میدانی از مصاحبه با خبرگان مبتنی بر روش نمونه­گیری هدفمند انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که در نهایت شش  عنوان به همراه 36 زیرمقوله در سه عامل بر اساس محتوا و اشتراکات دسته­بندی شد که عوامل الزام­آور شامل اسناد بالادستی، بدنه تصمیم گیری، عوامل بسترساز شامل ساختار سازمانی، ارتباطات سازمانی و عوامل تسهیلگر شامل فرایندهای کلیدی و روشها است که در نهایت به شکل­گیری چارچوب حکمرانی دانش در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) منجر شد.   

کلیدواژه ها

دانش, قرارگاه خاتم الانبیا (ص), الگوی حکمرانی دانش داخلی, دانش و سازمانهای پروژه محور, قرارگاه خاتم الانبیا و مدیریت دانش محور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.