پیش بینی خرابی ماشینهای صنعتی با استفاده از سه الگوریتم درخت تصمیم-مطالعه موردی: خط تولید سنگ
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستمها (ICISE ۲۰۱۹)
- کد COI اختصاصی: ICISE05_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1403
نویسندگان
گروه مدیریت صنعتی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
عضو هیات علمی تمام وقت گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
چکیده
در این مقاله هدف پیش بینی خرابی ماشین آلات با استفاده از داده کاوی می باشد که بدین منظور در ابتدا پایگاه داده مناسب متشکل از 489 رکورد از خرابی های به وقوع پیوسته در طی یک سال (سال 1396 ) تشکیل شده است. در مرحله اول خصیصه های عمومی موثر بر خرابی ماشین آلات مشخص شدند که عبارتند از: نام ماشین، محل استقرار، گروه نت، شدت، وقوع، کشف، مدت زمان تا آخرین تعمیر، عمر دستگاه، ساخت دستگاه و نحوه استفاده از ماشین. در مرحله بعد با تعیین 10 خصیصه و نوع خرابی بعنوان کلاس پایگاه داده، تحلیل ها صورت پذیرفته است که در این راستا از 3 الگوریتم درخت تصمیم (C5 ، C&R و Quest) برای تعیین مهمترین خصیصه ها و تعیین قوانین موثر بر خرابی استفاده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده از انتخاب خصیصه ها، سه خصیصه بحرانی و موثر شامل وقوع، عمر دستگاه و مدت زمان تا آخرین خرابی هستند که هر سه الگوریتم بصورت مشترک این را نشان می دهند. اما در مورد رتبه بندی 3 خصیصه الگوریتم ها نتیجه متفاوتی دارند. همچنین بررسی درخت های تصمیم نشان می دهد که درخت تصمیم C5 از دقت بالاتری با احتمال 100 درصد برای پیش بینی برخوردار است در حالیکه این دقت در مورد الگوریتم C&R Tree مقدار 91 درصد و در مورد الگوریتم QUEST TREE مقدار 88 درصد می باشد. قوانین استخراج شده بر اساس نتایج درخت تصمیم می تواند برای بهینه سازی تصمیم نگهداری و تعمیرات از لحاظ هزینه موثر واقع گردد.کلیدواژه ها
نگهداری و تعمیرات، درخت تصمیم، داده کاوی، خرابی ماشین آلات.مقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.