بررسی عوامل بحرانی موفقیت مدیریت ذینفعان کلیدی پروژه های ساختمانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی بافت فرسوده
- کد COI اختصاصی: WBTCONF01_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 769
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه هنر و معماری پارس، تهران، ایران
استاد گروه مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه هنر و معماری پارس، تهران، ایران
چکیده
پیچیدگی و ابهام در پروژه های ساختمانی در سالیان اخیر، همواره رو به افزایش بوده است. دستیابی به ماموریت تصریح شده پروژه ها و برخورداری از حداکثر منافع آن ها، توجه کافی مدیریت به همه عوامل دخیل در این پروژه ها را می طلبد. در صنعت ساخت، چون منافع و علایق ذینفعان متعدد، تفاوت های فاحشی ممکن است با یکدیگر داشته باشند، مشکلات مدیریتی غیرقابول اجتناب هستند. موفقیت پروژه قویا تحت تاثیر ارزش های مدنظر ذینفعان ازیک طرف و قابلیت و اراده مدیران پروژه برای پاسخ گویی و تعامل باآن ها از دیگر سوی است و هرگونه نشان دادن ضعف در این امر با توجه به اهمیت ذینفعان و ارتباط مداوم آن ها با مسائل و نتایج پروژه، می تواند ریسک و مخاطرات بالقوه ای برای پروژه داشته باشد؛ ازجمله: جابجایی در محدوده پروژه، منابع ناکافی پروژه یا به موقع در دسترس نبودن آن، آشفتگی و تغییرات در مقررات و رویه ها، افزایش زمان، هزینه و کاهش کیفیت اجرا. این تحقیق پس از مروری بر نظریه های مربوط به تعاریف، شناسایی، ارزیابی و تجزیه وتحلیل و مدیریت ذینفعان را بررسی کرد و سپس عوامل بحرانی موفقیت مدیریت ذینفعان را از دیدگاه ذینفعان کلیدی پروژه های ساختمانی اعم از مالک/کارفرما، مدیر پروژه، پیمانکار/ مجری، مشاور/ ناظر و سایر ذینفعان مورد تجزیه وتحلیل قرارداد. عوامل بحرانی موفقیت مدیریت ذینفعان دستاوردهای ایون تحقیق و به کارگیری آن ها در مدیریت استراتژیک ذینفعان و مدیریت ریسک پروژه، کسب رضایت ذینفعان آن و کاهش مخاطرات بالقوه و درنهایت موفقیت پروژه را در پی خواهد داشت. در تعیین اولویت های عوامل بحرانی موفقیت مدیریت ذینفعان در مرحله جمع آوری و ورود اطلاعات پروژه شناسایی نیازها و انتظارات ذینفعان در بالاترین اولویت و شناسایی ذینفعان و تعریف شفاف ماموریت پروژه و تعریف مجدد آن با مشارکت ذینفعان در اولویت های بعدی ذینفعان قرار گرفتند. تحلیل تغییر قدرت و واکنش ذینفعان حین پیشرفت پروژه تشخیص پتانسیل همکاری و تهدید ذینفعان و تعیین قدرت، مشروعیت، فوریت و نزدیکی ذینفعان به ترتیب سه اولویت انتخابی نخست ذینفعان در مرحله ارزیابی ذینفعان پروژه بودند. ذینفعان در مرحله تصمیم گیری و اقدام، صلاحیت و شایستگی مدیران پروژه را بر دیگر عوامل ترجی داده اند. در اولویت دوم ارزیابی رضایت ذینفعان قرار دارد و تلاش برای تغییر ذینفع مخالف به حامی در اولویت بندی ذینفعان در رده سوم قرار گرفتکلیدواژه ها
ذینفعان کلیدی، مدیریت ذینفعان، پروژه های ساختمانی، عوامل بحرانی موفقیت، آنالیز ذینفعانمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.