بررسی تاثیر کیتوسان بر شاخص های رشدی گیاهچه درون شیشه ای سه گونه سوسن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA06_330
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا خلفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

اسماعیل چمنی

استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

یونس پوربیرامی هیر

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی

حسن ملکی لجایر

استادیار گروه علوم باغبانی(دانشکده کشاورزی مشگینشهر) دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

گل سوسن با دارا بودن پتانسیل بالای اقتصادی نه تنها اهمیت زیادی در بین محصولات باغبانی و زینتی در سراسر جهان داشته بلکه چهارمین جایگاه در بین گلها را به خود اختصاص داده است. در این پژوهش طی طرح کاملا تصادفی به بررسی اثر ماده کیتوسان بر روی شاخص های رشدی گیاهچه درون شیشه ای سه گونه از گیاه سوسندرپنج سطح تیماری صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 پی پی ام، با 10 تکرار مختلف پرداخته شده است. بدین منظور ابتدا پیازهای سه گونه مختلف از گیاه سوسن با اسامی علمی Lilium regale, L. ledebourii, L. dandie تهیه و پس از استریل سازی، هر یک از ریزنمونه ها در محیط های کشت تیمار شده با ماده کیتوسان قرار داده شدند. نتایج حاصله از آنالیز آماری نشان دادند که اثر گونه و غلظت های مختلف کیتوسان بر وزن تر در سطح احتمال 5% معنی دار بوده و بیشترین وزن تر مربوط به گونه رگال در غلظت تیماری 200 پی پی ام می باشد. همچنین تجزیه واریانس داده های صفت ارتفاع گیاهچه ها اثرات متقابل معنی دار بین گونه و تیمارکیتوسان نشان نداد در صورتی که اثرات اصلی آنها در سطح احتمال 5% معنی دار بود و در بین گونه ها بیشترین ارتفاع در گیاهچه های گونه رگال و بیشترین تعداد برگ در گونه دندیه در سطح تیمار 150 میلیگرم در لیتر اندازه گیری شدند.

کلیدواژه ها

سوسن چلچراغ، کشت درون شیشه ای، شاخص های رشد، کیتوسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.