سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: NCOCA06_166
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 125
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر پوشش دار کردن بذور بر افزایش استقرار گیاهچه ذرت (Zea mays L) در شرایط تنش شوری
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف ارزیابی پوشش دار کردن بذور بر افزایش استقرار گیاهچه ذرت (Zea mays L) در شرایط تنش شوری در سال 1397 در دانشگاه محقق اردبیلی اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل تنش شوری (4، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) و تیمارهای مختلف پوشش دار کردن و هیدروپرایمینگ بذر که شامل غلظت های مختلف محرک های رشد (اسید هیومیک ، عصاره جلبک دریایی و اسیدامینه) بودند. بر اساس نتایج مشخص گردید که اثر تیمارهای شوری و پوشش دار کردن بذور بر درصد سبز شدن در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. به طوری که تنش شوری موجب کاهش درصد سبز شدن ذرت شد. مقایسه میانگین اثرات ساده نشان داد بیشترین میانگین درصد سبز شدن (72/3 درصد) در تیمار شاهد شوری ( 4 دسی زیمنس بر متر) به دست آمد که با تیمار 8 دسی زیمنس بر متر شوری در گروه یکسانی قرار داشت و 12 دسی زیمنس بر متر کمترین درصد سبز شدن (43/1 درصد) را به خود اختصاص داد. در بین تیمارهای پوششدار، بیشترین درصد سبز شدن در تیمار شاهد با میانگین 93/3 درصد بود. همچنین بیشترین زمان لازم برای سبز شدن در تیمار عصاره جلبک دریایی ( 3) با 19/02 روز و کمترین زمان لازم برای سبز شدن در تیمار شاهد (بدون پوششدار کردن) مشاهده شد. با توجه به معنیداری اثرات متقابل شوری در پوشش دار کردن، بر صفت سرعت سبز شدن، بیشترین میانگین سرعت سبز شدن (0/289 بذر در روز) برای عدم پوشش دار کردن (شاهد) در شوری 4 دس ی زیمن س ب ر متر (شاهد) به دست آمد و کمترین آن (0/030 بذر در روز) در پوشش دار (هیدروپرایمینگ+اسید هیومیک ( 2)) در شوری 12 دسی زیمنس بر متر حاصل شد.
کلیدواژه ها:
پوشش دار كردن، تنش هاي محيطي، ذرت، شاخص هاي سبز شدن، عصاره جلبك دريايي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/932187/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حایری خیاوی، هادی و فرزانه، سلیم و خماری، سعید و سیدشریفی، رئوف،1398،اثر پوشش دار کردن بذور بر افزایش استقرار گیاهچه ذرت (Zea mays L) در شرایط تنش شوری،دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم،اردبیل،،،https://civilica.com/doc/932187
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، حایری خیاوی، هادی؛ سلیم فرزانه و سعید خماری و رئوف سیدشریفی)
برای بار دوم به بعد: (1398، حایری خیاوی؛ فرزانه و خماری و سیدشریفی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
- بررسی اثر کودمهارگر ارگانیک کیتوپست (کیتواگروسنس) بر روی آفات مختلف خرما
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.