تاثیر تفاله گوجه فرنگی با مولتی آنزیم بر فراسنجه های خونی و پارامترهای مورفومتری روده جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA06_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه محقق اردبیلی

بهمن نوید شاد

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

فرزاد میرزایی

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

رضا بهمرام

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تفاله گوجه فرنگی به همراه آنزیم بر فراسنجه های خونی و پارامترهای مورفومتری روده جوجه های گوشتی بود. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار و تعداد 4 قطعه جوجه گوشتی از هر دو جنس در هر تکرار و جمعا با 80 قطعه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره بدون تفاله گوجه فرنگی و آنزیم (شاهد)، 5 درصد تفاله گوجه فرنگی (بدون آنزیم)، 5 درصد تفاله گوجه فرنگی همراه با 0/2 درصد مولتی آنزیم، 10 درصد تفاله گوجه فرنگی (بدون آنزیم) و 10 درصد تفاله گوجه فرنگی همراه با 0/2 درصد مولتی آنزیم بودند. تیمارهای آزمایشی مختلف بر لیپیدهای سرم خون شامل کلسترول، تری گلیسرید و LDL تاثیر معنی داری نداشتند اما جیره های حاوی تفاله گوجه فرنگی و آنزیم غلظت سرمی HDL بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (P< 0/05). نتایج نشان داد که، ارتفاع پرز ژژنوم و ایلئوم جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد تفاله گوجه فرنگی همراه با آنزیم بطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود، اما بیشترین میزان ضخامت پرز ژژنوم و ایلئوم در تیمار 5 درصد تفاله گوجه فرنگی بدون آنزیم مشاهده شد (P< 0/05). استفاده از سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی همراه با آنزیم در جیره جوجه های گوشتی سبب افزایش معنی دار نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت ژژنوم جوجه های گوشتی گردید (P< 0/01). بطور کلی با توجه به نتایج تحقیق حاضر، استفاده از تفاله گوجه فرنگی به همراه آنزیم تاثیر مثبتی بر غلظت سرمی HDL و پارامترهای مورفومتری روده و در تتیجه سلامتی پرند گان می تواند داشته باشد.

کلیدواژه ها

فراسنجه های خونی- موفومتری روده- مولتی آنزیم- تفاله گوجه فرنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.