اندازه گیری کارایی فنی زعفرانکاران شهرستان مرند
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA06_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 886
نویسندگان
دانش آموخته کارشناس ارشد، گروه مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
استادیار، گروه مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
چکیده
هدف از مطالعه حاضر اندازه گیری کارایی فنی زعفرانکاران شهرستان مرند بوده است. اطلاعات موردنیاز از طریق تکمیل پرسشنامه از 60 نفر از زعفرانکاران شهرستان مرند در سال زراعی 96-1395 جمع آوری شده است. محاسبه کارایی فنی زعفرانکاران با استفاده از تابع تولید مرزی تصادفی به فرم ترانسلوگ صورت گرفته است. نتایج محاسبه کارایی فنی نشان داد که میانگین کارایی فنی زعفرانکاران 78/8 درصد و پایین ترین و بالاترین کارایی فنی به ترتیب 60/8 و 96/3 درصد است. گفتنی است که سطوح زیر کشت 2-1/51 هکتار بیشترین مقدار میانگین کارایی زعفرانکاران منطقه را به خود اختصاص داده است. به علاوه بررسی مدل ناکارایی نیز نشان داد متغیرهای سابقه کشت زعفران، سطح تحصیلات، سابقه فعالیت کشاورز و میزان آشنایی با کشت زعفران اثر منفی و معنیداری بر ناکارایی داشته و متغیر شیوه تولید اجارهای اثر مثبت و معنی داری بر ناکارایی از خود نشان داده است. با توجه به نتایج این مطالعه، فراهم کردن شرایط لازم جهت دسترسی آسان تر و ارزان تر کشاورزان به تجهیزات مدرن و همچنین ترغیب کشاورزان به تخصیص بهینه نهاده ها، کاهش هزینه ها و ارتقای سطح دانش کشاورزان گامی موثر در جهت افزایش تولید و بهبود کارایی میباشد.کلیدواژه ها
زعفران، کارایی فنی، تابع تولید مرزی تصادفی، شهرستان مرندمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.