مطالعه ی اثر بتاسیترونلول بر حافظه ی احترازی در موش صحرایی نژاد ویستار
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین همایش ملی گیاهان دارویی طب سنتی وکشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH06_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
استادیار، گروه پاتولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، ایران.
هیئت علمی زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
چکیده
سیترونلول یک ترکیب الکلی تریپنوئید یک حلقه ای است که در بسیاری از گیاهان بخصوص در خانواده ی رز و سرده ی علف لیمو یافت می شود که با خصوصیات ضد اسپاسم ، ضد التهاب ، ضد میکروب و نیروبخش شناخته می شود . در این پژوهش که به بررسی اثرات این ماده بر حافظه ی احترازی موش صحرایی نژاد ویستار می پردازد ابتدا 30 عدد موش با محدوده ی وزن 200 - 150 گرم، از موسسه ی پاستور آمل تهیه شد و به 3 گروه، شم ، کنترل و تیمار بتاسیترونلول 200 تقسیم شدند ، موش ها به مدت 2 هفته برای عادت پذیری به محیط ، در محل آزمایشگاه های ساها دانشگاه آزاد بابل در دمای 37 درجه نگهداری شدند، سپس به گروه شم آب مقطر، گروه کنترل توئین و گروه تیمار نیز بتاسیترونلول با دوز mg/kg200 با استفاده از سرنگ انسولین بصورت داخل صفاقی ، در روز 1 و 3 تزریق شد و 1 ساعت پس از تزریق با استفاده از تست شاتل باکس shuttle box میزان یادگیری احترازی بررسی و در نهایت نتایج با استفاده از نرم افزار آماری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نهایی نشان می دهد بتاسیترونلول به عنوان یک ماده ی موثره ی گیاهی که از گیاهان رز و علف لیمو استخراج می شود تاثیر منفی بر حافظه نداشته و به نظر می رسد می تواند به عنوان آنتی اکسیدانت مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
بتاسیترونلول، علف لیمو، یادگیری، حافظه ی احترازی ، شاتل باکس، موش صحراییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.